Hengelo e.o.

Lezing over "Bijzondere schaduwplanten" - Aanvang 20:00 uur

Afdeling:

Hengelo e.o.

Datum:

16-11-2023


Kosten:

€ 3,00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Wijkcentrum Hengelose Es
Uitslagweg 47
7556 LN Hengelo

Route

Voor deze avond heeft de AC Pieter Nijhof uit Wapenveld uitgenodigd om een lezing te geven over "Bijzondere schaduwplanten".

Pieter Nijhof van Kwekerij Pieters Planten komt deze avond een lezing geven over (bijzondere) schaduwplanten. Pieter heeft een kwekerij in Wapenveld op het landgoed Winfried. De kwekerij is gevestigd binnen de oude muren van de voormalige moestuin. Het terrein is omzoomd door volwassen bomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij een grote collectie bijzondere schaduwplanten kweekt. In deze lezing zal hij  vertellen over de diverse eigenschappen van schaduw. Er worden veel voorbeelden van (aparte) planten behandeld. Wat zijn goede langbloeiers in de schaduw of nu geschikte planten voor in de droge schaduw? Ook bij het effect van mooi blad in de schaduwtuin wordt stilgestaan. Pieter zal ook wat van de behandelde planten meenemen voor de verkoop.

Voor nadere informaite zie de website van Pieter Nijhof.

Meer info:

Niet-leden s.v.p. met gepast geld betalen. Als men zich ter plekke opgeeft als lid van G&B is de toegang gratis en heeft men het eerste jaar recht op voordeeltjes. Aanvang lezing 20.00u.