Hengelo

Kosten lid:

Locatie:

Diverse tuinen

De vereniging Groei & Bloei Hengelo organiseert elk jaar het Open Tuinen Weekend. In 2020 vindt dit weekend plaats op 20 en 21 juni.

Alle tuineigenaren die trots zijn op hun tuin en deze graag willen open stellen aan anderen, zodat ze hun passie kunnen delen, kunnen zich hiervoor opgeven.
Er worden geen eisen gesteld aan de tuin.
De tuin kan groot of klein zijn, klassiek of modern, een rotstuin, een groentetuin, een siertuin, een tuinreservaat, of een parkachtige tuin. Of je nu weet hoe alle planten en struiken heten of niet: het maakt niet uit.
Het gaat erom dat er met liefde wordt getuinierd en dat je deze passie wilt delen. Zodat anderen geïnspireerd kunnen raken en kunnen genieten van jouw tuin.
Dus heb je een tuin waarin je met veel plezier bezig bent en wil je dit genoegen graag delen, meld je dan snel aan en stel je tuin ook open. Je zult er geen spijt van hebben!
Aanmelden hiervoor kan bij Marjan Vrielink: bloemschikken(at)hengelogroei.nl, tel. 06-28199327

Er wordt straks een brochure op onze website geplaatst waarin alle deelnemende tuinen worden beschreven.  Hiervoor dien je een stukje tekst met een korte omschrijving met een foto van je tuin per mail naar Marjan te sturen (zie onderstaande voorbeeldtekst van een willekeurige tuin). Wil je eerst overleggen met Marjan, of een ander bestuurslid alvorens je tuin aan te melden, neem dan contact met ons op. Desgewenst kan onze ledenadministrateur van je tuin een mooie foto maken mocht je niet over een goede camera beschikken.
Een paar weken voor het Open Tuinen Weekend vindt er nog een informatiebijeenkomst plaats met alle tuineigenaren. Deze vindt plaats bij een van de deelnemende tuinen. Deze kun je dat meteen bezichtigen.
En dan het weekend. We hopen op mooi weer en veel bezoekers en inspirerende gesprekken.

Een voorbeeldtekst:
De tuin ligt rondom een boerderij gesticht in 1853. Aan de straatzijde zes gigantische eiken. In de schaduw daarvan vormen buxuscirkels, pachysandra en Vinca een formele beplanting.De tuin opent zich achter het huis naar de weilanden en bosranden.De borders rond het grasveld houden zich niet aan een strak plantplan hetgeen een plezierige, nonchalante aanblik biedt.De moestuin is een gezellig geheel van halve cirkels met naast groenten ook veel kleur en geur van uitzaaiers, kruiden en “wilde” bloemen. Er zijn zitjes gecreëerd om te genieten van uitzicht op huis, tuin en vijver.