Hulp gevraagd bij het Nije Huis

Groei en Bloei afdeling Hengelo heeft het verzoek gekregen medewerking te willen verlenen aan het verkrijgen van stekjes en planten voor het Nije Huis aan de Beursstraat 9 in Hengelo.

Het Nije Huis is een inloopcentrum voor iedereen, die kanker heeft (gehad) en hun naasten. Alles is erop gericht iemand verder te helpen nadat de diagnose kanker is gesteld.

Iedereen is in het inloophuis welkom voor een luisterend oor, om te praten, een arm om de schouder, voorlichting, lotgenotencontact, therapie of een moment van rust en bezinning. Ook zijn er verschillende sportieve of creatieve activiteiten.

Het huis draait volledig op vrijwilligers en is voor de financiën afhankelijk van giften en sponsoren.

Voor de tuin is gratis een ontwerp gemaakt door Boomkamp. De bestrating en de elektriciteit zijn gratis gelegd door medewerkers van de gemeente Hengelo. Nu is het tijd voor de planten. In het ontwerp zijn Buddleja (vlinderstruik), hortensia’s, skimmia’s, rododendrons en bodembedekkers genoemd, in de kleuren roze, blauw, lila en paars.

Wie heeft planten beschikbaar voor dit sympathieke project en wil eventueel helpen bij het inplanten? Hij/zij kan hiervoor contact opnemen met mevr. Nijenhuis, initiatiefneemster van het Nije Huis, telefoonnummer 074-2772772.

Meer informatie over het Nije Huis vindt u op www.denijestichting.nl

Groei & Bloei op social media

Groei & Bloei wil meer actief worden op de zogenaamde social media. Dat zijn digitale applicaties waarmee men met elkaar kan communiceren, hierbij te denken aan:

-          www.linkedin.com: zoek de groep Groei & Bloei,
Linkedin is een discussieplatform geschikt voor vragen of uitwisseling van ervaringen;

-          www.facebook.nl; zoek in het zoekvenster naar Groei & Bloei,
Facebook is een makkelijke en populaire plek waar men met filmpjes, aankondigingen, foto’s iets over zichzelf of de afdeling kan vertellen;

-          www.twitter.com: zoek naar GroeiNL, dan komt men uit bij het blad G&B en de vereniging, of naar Groeienbloei: bij de afdeling Barneveld,
Twitter is een plek waar men hele korte berichten of aankondigingen kwijt kan;

-          www.mijntuin.org; een nieuw samenwerkingsverband tussen de vereniging G&B en een Vlaamse website.
Mijntuin.org is een site waar men zijn planten in kan voeren, waarna men advies krijgt wanneer men wat ermee moet doen. Men kan chatten, men kan op een kaart de dichtstbijzijnde tuin collega vinden en men kan er evenementen op zetten.

De bruidssluier van de herfst
Volkstuin:125 mm regen