Van de voorzitter

Zoals de meeste verenigingen heeft ook Groei & Bloei te maken met een dalend ledenaantal.
Als afdelingsbesturen doe we er alles aan om als vereniging aantrekkelijk te zijn voor alle tuinliefhebbers. Het inhaken op hedendaagse thema’s zoals het tegengaan van de verstening van tuinen en het hebben van een moestuin zijn enkele voorbeelden.
Onze afdeling zit samen met andere groenorganisaties in Hengelo regelmatig aan tafel met de wethouder en “Groene” afdelingshoofden van de Gemeente Hengelo om samen de leefbaarheid in Hengelo te verbeteren. Hierbij te denken aan een bomenbeleid, onkruidbestrijding zonder chemicaliën, natuurlijke bermen, beken natuurlijker laten verlopen, hemelwaterafvoer op beken i.p.v. via het riool, enz. Uiteindelijk heeft dit geleid tot aansluiting van de gemeente Hengelo bij Operatie Steenbreek. De aftrap van dit initiatief was op zaterdag 19 mei op de parkeerplaats aan de Wetstraat. Hier kon je alle betrokken organisaties, inclusief enkele tuinbedrijven, gezamenlijk zien optrekken om de verstening van de openbare ruimte en particuliere tuinen terug te dringen. Voor een indruk van deze GroenMarkt zie fotoreportage op onze website. Laten we hopen dat dit initiatief leidt tot meer particuliere grondbezitters die straks een tevreden en trotse tuineigenaar zijn. Groei & Bloei kan als organisatie ze daarbij van dienste zijn met haar kennis en kennissen.

Tijdens ons a.s. Open Tuinen Weekend kunnen geïnteresseerden ideeën opdoen om ook hun eigen woonomgeving nog natuurlijker te maken zodat dit een eldorado wordt voor mens en dier.

Frans Besselink, voorzitter

Kijk nou eens…..