Diversen

Van de voorzitter

Mei 2017

Met het stijgen van de temperatuur neemt ook de zin om de tuin in te gaan toe. Niet alleen om daar te werken maar ook om er te vertoeven.
Menige tuineigenaar loopt dagelijks even door de tuin om de veranderingen waar te nemen. In deze periode ziet de tuin er elke dag anders uit. Planten lopen uit maar ook onkruid laat zich zien. Door dit onkruid meteen te verwijderen is dit geen plaag meer.
Daarna is het alleen nog maar genieten en mijmeren hoe de tuin er straks in het hoogseizoen eruit zal zien.

Een aantal van onze leden vindt het leuk om hun paradijsje met anderen te delen en stellen hun tuin dit jaar weer open voor bezichtiging. Elk jaar maken vele tuinliefhebbers hier gebruik van. U kunt dan zelf aanschouwen en inspiratie opdoen wat er allemaal mogelijk is in kleine en grote tuinen. In het weekend van 17 en 18 juni zijn deze tuinen te bezichtigen. Op de website vindt u straks een flyer in kleur met een overzicht van de opengestelde tuinen. Op een aantal locaties in Hengelo e.o. ligt een ZW-versie van deze flyer.
Het Open Tuinen Weekend is altijd een afsluiting van de Nationale Tuinweek. Ook dit is een landelijk gebeuren waarin diverse afdelingen allerlei activiteiten hebben georganiseerd. Onze afdeling heeft in die week op dinsdag 13 juni een extra lezing geheten “Uit eigen tuin” verzorgd door Jan Kuiperij uit Doetinchem. U kunt dan van alles over moestuinieren te weten komen. Voorafgaand aan de tuinweek is er op donderdag 8 juni nog een lezing / workshop “Hier is de vlier” verzorgd door Netty en Gert Spenkelink. Naast info over de vlier in al haar facetten kunt u dan zelf uw eigen vliergerecht bereiden.
In juli volgt dan nog een tuinexcursie bij de Jagertjeshof in Aadorp.

Alle info over deze evenementen kunt u vinden in de Agenda van onze website.
Naast onze eigen activiteiten zijn er ook fraaie tuinen te bezichtigen in de eigen provincie / regio. Onder Aanbevolen is hier uitgebreide info over te vinden.

Tot ziens bij onze activiteiten,

Frans Besselink, voorzitter