Van de voorzitter

Terwijl het tuinseizoen tot een einde komt is onze Activiteitencommisie al weer druk bezig met het organiseren van de activiteiten in 2018. In de Agenda op onze website is het eerste kwartaal al weer ingevuld. Als bestuur bereiden we ons langzaam voor op de komende Jaarvergadering.

Nieuw in 2018 is de organisatie van een bloemschikwedstrijd voor Oost-Nederland op 26 mei 2018 welke gehouden zal worden in Twello. Wil dat een succes worden dan zou het mooi zijn dat er ook deelnemers vanuit onze afdeling meedoen. Een leuke uitdaging om uw creatieve bloemschiktalenten te laten zien en/of verder te ontwikkelen.
Landelijk zijn de datums van de Nationale Tuinweek met het aansluitende Open Tuinen Weekend al weer bekend. De actie Tegel eruit-plant erin die samen met Intratuin werd georganiseerd zal door Intratuin een week worden opgeschoven en valt dus niet meer in de Tuinweek.
Een landelijk projectteam is druk bezig met de organisatie van het landelijke tuinevenement Gardenista te houden van 15 t/m 19 mei 2019. Locatie is de tuin van Kasteel Ophemert gelegen in de Betuwe. Zodra hier meer nieuws over is zullen we u hierover berichten.

Onze eigen Tuinfair wordt wegens succes uiteraard gecontinueerd. We zijn erg blij met de uitstekende samenwerking met tuincentrum Fahner. De ruim 2000 bezoekers leverden aanvankelijk maar 3 nieuwe leden op. De vergroting van onze naamsbekendheid heeft echter in de maanden daarna totaal 10 nieuwe leden mede opgeleverd. Als bestuur en Activiteitencie zijn we erg blij met deze nieuwe aanmeldingen. Hopelijk komt de continue ledendaling de komende jaren tot een eind.

Willen we al deze activiteiten kunnen organiseren dan kan dat alleen mits we voldoende bestuurs- en AC-leden hebben. We zijn daarom dringend op zoek naar een nieuwe secretaris. Ook is er behoefte aan een Algemeen bestuurslid en een nieuwe AC-lid. Lijkt u het leuk om ook een bijdrage te leveren aan onze afdeling neem dan contact op met het bestuur. U bent van harte welkom.

Tenslotte wensen we u als bestuur en Activiteitencie nog prettige feestdagen en een gezond 2018.

Frans Besselink, voorzitter

Over doorzonbomen en…