Van de voorzitter

Terwijl buiten de winter nog niet is verdwenen is menige tuinliefhebber al weer druk bezig met het maken van plannen om de tuin dit jaar nog mooier te maken. Ook is het nodige snoeiwerk gedaan, worden dode planten verwijderd en krijgen de bollen de ruimte om hun kleurenpracht volop te kunnen tonen. Altijd een heerlijke periode om in de buitenlucht weer lekker aan het werk te zijn.

Zoals bekend zijn we al geruime tijd op zoek naar een nieuwe secretaris. Helaas heeft er tot nu toe niemand gereageerd op de diverse oproepen om zich kandidaat te stellen. Monique Sturre heeft aangegeven dat zij vanwege haar drukke werkzaamheden er per maart a.s. definitief mee stopt. Voor ons als bestuur een groot gemis dat we zo’n actief en competent bestuurslid zien vertrekken. Wel zal ze nog betrokken blijven bij het OTW 2018.
Bij deze nogmaals een dringend verzoek aan u om zich kandidaat te stellen of iemand uit uw kennissenkring  te benaderen contact op te nemen met het bestuur om deze belangrijke bestuurspositie te gaan bekleden. Een leuke job bij een leuk team. Op onze website staat een uitgebreide taakomschrijving.

Het programma voor dit jaar is al weer een tijdje onderweg. Op 15 maart is de eerstvolgende activiteit namelijk onze Jaarvergadering. Het bestuur zal dan verantwoording afleggen over het gevoerde beleid en de plannen voor 2018. Wie weet kunnen we u misschien toch nog een nieuwe secretaris voorstellen! Aansluitend aan de jaarvergadering is er geen lezing doch een informeel samenzijn met een hapje en een drankje op kosten van onze afdeling.
Wij nodigen alle leden uit om te luisteren naar een boeiende presentatie van mij als voorzitter. U krijgt zo een goed overzicht van wat onze afdeling allemaal organiseert en hoe we er financieel voorstaan. Het saai oplezen van het jaarverslag doen we al vele jaren niet meer. Kom ook. U zult er geen spijt van krijgen.

Op 14 april is er weer de voorjaarsruilbeurs en op 25 april gaan we met de bus op stap naar Groningen. Op het programma staan 3 interessante tuinen die we gaan bezoeken. U kunt zich hier nu al voor opgeven! Voor meer informatie verwijs ik u naar de Agenda op onze website.

Frans Besselink

Blue bells   Harger en Pettemerpolder