Groentips & Groeninfo

CONSUMENTENTOETS 

 Wat is de consumententoets?

De consumententoets is een onderzoek van het Productschap Tuinbouw naar de gebruikswaarde van nieuwe kamer- en kuipplanten.

Hoe gaat de toets in zijn werk?

Voordat een kweker een nieuwe (variƫteit van een) plant op de markt brengt, dient hij bij het Productschap een aanvraag in voor onderzoek. Hij levert daarvoor 100 planten af bij de Consumententoets in Aalsmeer. Deze worden over het land verspreid. De consument, in dit geval u als Groei & Bloeilid, gaat de plant ca. drie maanden verzorgen. Bij het afhalen vult u per plant een formulier in met uw eerste indrukken. De rest van de formulieren vult u na de verzorgperiode digitaal in. Verzorgtips krijgt u mee op een steeketiket, in een folder of ze staan bovenaan uw set invulformulieren.

Na de verzorgperiode vult u de formulieren in op internet (of, als dat echt niet mogelijk is, op papier) waarna het productschap ze verwerkt tot een uitvoerig rapport. Het cijfer 7 of hoger betekent een positief advies voor de kweker. De planten mag u na de testperiode normaalgesproken houden.

Zodra er meer duidelijkheid is over een nieuwe toets in het komende jaar komt hiervan bericht op onze website.

Opgave-adressen:
Erica Staverman, e.staverman@ziggo.nl
Tineke de Widt, 074-2421418

 

 

Calibrachoa
meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen
18
Jul
mijn huis en tuin dieren