Activiteiten & Actueel

Geert Borgogne

Vaste planten in de particuliere tuin, de lezing van Krijn Spaan op woensdagavond 10 februari in de Ontmoetingskerk in Hengelo kon niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden, Hengelo was die dag voor de heer Spaan niet te bereiken. Hij komt nu 7 april.

Gelukkig was Geert Borgogne uit Raalte bereid deze avond over te nemen

Hij gaf een dialezing over bomen en heesters voor kleine en middelgrote tuinen.

Een duidelijk en enthousiast verhaal gaf hij deze avond, een echte kenner. Hij begon met het tonen van zijn grote hobby: de rotstuin. Het opbrengen van goede grond en de afwatering in de tuin kwam ook ter sprake. Veel goede tips voor het snoeien van bomen, bloemheesters (na de bloei snoeien). Iets om te weten: Skimmia kan na de vorstperiode radikaal afgeknipt worden. Bij de aanschaf van struiken en planten erop letten hoe groot ze zullen worden, of ze bladhoudend of bladverliezend zijn, de kleur, het aanzicht in de herfst, kortom, voordien goed nadenken. Nog een tip: bij bloemenborders een windkering maken ter bescherming van de planten.

Prachtige dia’s liet hij zien van verschillende seringen, rozen, en nog veel meer prachtige bomen en struiken. Ook toonde hij mooie opnames van tuinen in de sneeuw.

Het oortje aan de boom maakte ons nog eens duidelijk, je moet praten met planten!

Terecht dankte de voorzitter hem aan het einde van de avond voor de prachtige lezing die hij had gegeven

En daarmee waren de aanwezigen het volkomen eens.

R. Engberink

 

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu