Muziek en Fair in De Uiterwaard (laatste kans!)

Muziek en een groene omgeving vormen een perfecte combinatie. Daarom organiseert G&B Deventer op 10 juni een muzikale middag voor de laatste keer in de prachtige tuin de Uiterwaard van de familie Blokvoort. De tuin van zo’n 6000 m2 ligt in de uiterwaarden van de IJssel. Deze tuin is op zich al een bezoek waard, maar met de verschillende muziekoptredens mag je het helemaal niet missen. Naast de muziek die onder meer verzorgd wordt door het fantastische dixielandorkest ‘Old Iezer Jazzband’ (luister op Google of You Tube) is een aantal ‘groene’ exposanten aanwezig, waaronder de Pelargoniumvereniging, de Fuchsiavereniging en Pels en Pluim Laren. De exposanten staan vanaf 11.00 uur voor u klaar; de muziek start om 13.30 uur. De toegang op deze dag is gratis. Zie t.z.t. www.deventer.groei.nl voor uitgebreide informatie en, op de dag zelf, voor het eventueel annuleren bij slecht weer.

Tuinweekend Gorssel

PALEIS HET LOO BUITENGEWOON OPEN

VANAF PASEN BUITENPROGRAMMA OP PALEIS HET LOO

30 maart t/m 30 september 2018

Ook al is het hoofdgebouw van Paleis Het Loo de komende drie jaar vanwege  de vernieuwing en verbouwing gesloten, van 30 maart t/m 30 september is Paleis Het Loo ‘BuitenGewoon Open’: in de tuinen wordt de beplanting de komende jaren heel anders aangepakt!

Sinds de opening als museum in 1984, wordt gewerkt met een voorjaars- en zomerbeplanting en gebruik gemaakt van plantensoorten die aan het einde van de 17e eeuw in Nederland bekend en in gebruik waren. Iedere soort werd, geheel op de 17e-eeuwse wijze, losstaand geplant, zodat een bloeiende plant goed van alle kanten is te bewonderen. De komende jaren worden de bloemenborders echter vol beplant, voor een kleurrijk visueel spektakel. Ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen krijgen de komende tijd de kans om een hoofdrol te vervullen in een Barokke tuin. Een unieke, nieuwe ervaring.

In de tuinen en op het voorterrein zullen daarnaast dit jaar talloze evenementen plaatsvinden, waaronder van 19 t/m 21 mei een Pinksterbrocante en in het weekend van 9 en 10 juni het evenement Koninklijke PK’s, waarbij het Koninklijk Staldepartement acte de présance geeft en paarden, rijtuigen en auto’s van de Koning in actie zijn te zien. Op 29, 30 juni en 1 juli vindt het jaarlijkse Concours d’Élégance plaats; het  internationale autoconcours voor klassieke en exclusieve auto’s. Op dinsdagen en woensdagen in de zomervakantie worden de Prinsen- en Prinsessendagen gehouden en elke laatste zondag van de maand Een vrolijke noot, muziek in de paleistuinen.

De laatste dagen van augustus vindt het evenement Polo at the palace plaats, waarna het zomerseizoen wordt afgesloten in de September Tuinmaand, met vele extra activiteiten in de paleistuinen.

De minitentoonstelling De dieren van Oranje in de stallen toont de bezoeker in foto en film van alles over de huis- en buitendieren die aan het Hof werden gehouden. Kinderen zijn tot slot welkom in het Kinderatelier om kennis te maken met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect.

Tijdens de BuitenGewoon Open-periode wordt het paleisdak dagelijks opengesteld voor publiek. Via een lift aan de zijkant van het paleis is het dak toegankelijk voor een indrukwekkend uitzicht op de paleistuinen en zicht op de bouwwerkzaamheden op het voorplein.

Voor een volledig overzicht, data en openingstijden: paleishetloo.nl/zien-doen

Paleis Het Loo

Postadres:                     Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn; Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg

Geopend:                      van april t/m september; dinsdag t/m zondag en feestdagen 10:00-17:00 uur,