Activiteiten & Actueel

Tuinweekend Gorssel

PALEIS HET LOO GAAT ‘BUITEN DE PERKEN’ TIJDENS DE SEPTEMBER TUINMAAND

Paleis Het Loo zet in september de tuinen weer volop in de schijnwerpers waarbij publiek een kijkje kan nemen op plaatsen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Op donderdagen en vrijdagen worden bezoekers ‘buiten de perken’ meegenomen om samen met de tuinconservator of tuinbaas de Floriskas en Kwekerij te bezichtigen. Ook kan er een kijkje worden genomen in de Pompenkelder om alles te weten te komen over de werking van de fonteinen en bij de stallen laten de bloemisten van Paleis Het Loo zien hoe een koninklijk boeket wordt geschikt.

De tuinrondleidingen staan de hele maand in het teken van het smakelijke thema ‘Een tuin om op te eten!’ en op alle dagen is via een buitenlift het dak toegankelijk voor een koninklijk uitzicht op de paleistuinen. Het laatste weekend van de September Tuinmaand wordt feestelijk afgesloten met muziek en een kleine tuinbeurs.

Kijk voor het volledige programma Opens external link in new windowpaleishetloo.nl/zien-doen/tuinmaand

PALEIS HET LOO BUITENGEWOON OPEN

VANAF PASEN BUITENPROGRAMMA OP PALEIS HET LOO

30 maart t/m 30 september 2018

Ook al is het hoofdgebouw van Paleis Het Loo de komende drie jaar vanwege  de vernieuwing en verbouwing gesloten, van 30 maart t/m 30 september is Paleis Het Loo ‘BuitenGewoon Open’: in de tuinen wordt de beplanting de komende jaren heel anders aangepakt!

Sinds de opening als museum in 1984, wordt gewerkt met een voorjaars- en zomerbeplanting en gebruik gemaakt van plantensoorten die aan het einde van de 17e eeuw in Nederland bekend en in gebruik waren. Iedere soort werd, geheel op de 17e-eeuwse wijze, losstaand geplant, zodat een bloeiende plant goed van alle kanten is te bewonderen. De komende jaren worden de bloemenborders echter vol beplant, voor een kleurrijk visueel spektakel. Ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen krijgen de komende tijd de kans om een hoofdrol te vervullen in een Barokke tuin. Een unieke, nieuwe ervaring.

In de tuinen en op het voorterrein zullen daarnaast dit jaar talloze evenementen plaatsvinden, waaronder van 19 t/m 21 mei een Pinksterbrocante en in het weekend van 9 en 10 juni het evenement Koninklijke PK’s, waarbij het Koninklijk Staldepartement acte de présance geeft en paarden, rijtuigen en auto’s van de Koning in actie zijn te zien. Op 29, 30 juni en 1 juli vindt het jaarlijkse Concours d’Élégance plaats; het  internationale autoconcours voor klassieke en exclusieve auto’s. Op dinsdagen en woensdagen in de zomervakantie worden de Prinsen- en Prinsessendagen gehouden en elke laatste zondag van de maand Een vrolijke noot, muziek in de paleistuinen.

De laatste dagen van augustus vindt het evenement Polo at the palace plaats, waarna het zomerseizoen wordt afgesloten in de September Tuinmaand, met vele extra activiteiten in de paleistuinen.

De minitentoonstelling De dieren van Oranje in de stallen toont de bezoeker in foto en film van alles over de huis- en buitendieren die aan het Hof werden gehouden. Kinderen zijn tot slot welkom in het Kinderatelier om kennis te maken met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect.

Tijdens de BuitenGewoon Open-periode wordt het paleisdak dagelijks opengesteld voor publiek. Via een lift aan de zijkant van het paleis is het dak toegankelijk voor een indrukwekkend uitzicht op de paleistuinen en zicht op de bouwwerkzaamheden op het voorplein.

Voor een volledig overzicht, data en openingstijden: paleishetloo.nl/zien-doen  

Paleis Het Loo

Postadres:                     Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn; Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg

Geopend:                      van april t/m september; dinsdag t/m zondag en feestdagen 10:00-17:00 uur,
het hoofdgebouw is gesloten tot medio 2021

Routebeschrijving:        A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen

Navigatieadvies:           Apeldoorn (7313 AA)

Informatie:                    +31 (0)55 577 24 00 of paleishetloo.nl/zien-doen

Persinformatie:             Marketing & Communicatie, +31 (0)55 577 24 00 / 448               

meer

 

 

 

13
Jun
Het lot van de mot…
12
Jun
Een groene aanbeveling - Blik op de tuin no. 853