foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei Hengelo en omstreken

Het bestuur en de activiteiten commissie van G&B Hengelo organiseren lezingen, open tuinen dagen, excursies, workshops, bloemschikken, plantenruilbeurzen en tuinfairs. Lid worden? Klik dan hier. Als lid heeft u ook diverse financiĆ«le voordelen waardoor u de abonnee kosten grotendeels kunt terugverdienen. Voor een abonnement op onze nieuwsbrief Flash Digitalis klik hier, en voor een abonnement op de landelijke nieuwsbrief klik hier. Voor een korte film over onze activiteiten klik Opens external link in new windowhier.

Volg ons ook op facebook:
Leuke berichten, foto's etc. kunt u sturen naar onze beheerder: ledenadministrateur@hengelogroei.nl
Voor meer informatie zie ook onze Opens external link in new windowfacebookpagina

NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS

Zaterdag 21 en zondag 22 april is de Nationale Bijentelling:
De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor ons heeft dit grote gevolgen. 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Wilt u ook meedoen aan de Nationale bijentelling klik dan Opens external link in new windowhier.

Tuinexcursie Groningen 25 april - de bus is vol - de dag in vogelvlucht:
8.30u. Vertrek vanaf P-plaats bij hotel van der Valk in Hengelo
10.00 uur ontvangst met koffie bij De Tuinerie  van Ali Stoffels in Kolham. Vertrek hier 12.15 uur.
Eigen lunchpakket in de bus nuttigen
12.35 uur aankomst bij Jan Wilde in Westerlee. Vertrek hier om 13.40 uur
Eigen lunchpakket in de bus nuttigen.
14.00 uur aankomst bij Tuinfleur, de tuin van Rika en Pieter van Delden in Oostwold.
15.30 weer in de bus en vertrek naar Hengelo. Onderweg wordt frisdrank en een versnapering aangeboden.
17.30 weer in Hengelo.
Voor meer info zie Opens internal link in current windowAgenda.

Groene markt Hengelo - Van grijze naar groene tuin:
Op zaterdag 19 mei is er van 11.00u.-16.00u. op de P-plaats achter de Hema een groene markt in het kader van de aftrap van de Hengelose activiteiten voor Operatie Steenbreek. U kunt dan o.a. een tegel omruilen tegen een plantje geschonken door Fahner en Welkoop. U bent allen van harte welkom ook als u een bijdrage wilt leveren aan het bemannen van de G&B-stand. Voor meer info zie Opens internal link in current windowAgenda en de Opens external link in new windowFacebook-pagina van de Gemeente Hengelo.

Open Tuinen Weekend:
Aan het eind van de Nationale Tuinweek houdt onze afdeling weer haar jaarlijkse Open Tuinen Weekend op zaterdag 16 en zondag 17 juni a.s. Elk jaar proberen we een aantal nieuwe tuinen te kunnen toevoegen aan ons tuinenbestand. Lijkt het u ook leuk om uw passie voor uw tuin te kunnen delen met anderen geef u dan op bij Opens internal link in current windowMarjan Vrielink onze bloemschikcoƶrdinator. Zij kan u alle gevraagde info en een aanmeldingsformulier geven.  U kunt kiezen voor een zaterdag en/of zondag openstelling. Voor meer info klik Opens internal link in current windowhier.

Vacatures in het bestuur:
Wij zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe secretaris en een algemeen bestuurslid. Aan het eind van dit jaar komt ook, na 9 jaar, de functie van voorzitter beschikbaar. Wie vindt het leuk om lid te worden van ons bestuur en de afdeling de komende 3 jaar zijn / haar diensten aan te bieden. Voor meer info klik Opens internal link in current windowhier.

 

 

 

 

 

 

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

18
Apr
Blue bells   Harger en Pettemerpolder
15
Apr
VOORJAAR