foto's

Welkom bij Groei & Bloei Hengelo en omstreken

Het bestuur en de activiteiten commissie van G&B Hengelo organiseren lezingen, open tuinen dagen, excursies, workshops, bloemschikken, plantenruilbeurzen en tuinfairs. Lid worden? Klik dan hier. Als lid heeft u ook diverse financiële voordelen waardoor u de abonnee kosten grotendeels kunt terugverdienen. Voor een abonnement op onze nieuwsbrief Flash Digitalis klik hier, en voor een abonnement op de landelijke nieuwsbrief klik hier. Voor een korte film over onze activiteiten klik Opens external link in new windowhier.

Volg ons ook op facebook:
Leuke berichten, foto's etc. kunt u sturen naar onze beheerder: ledenadministrateur@hengelogroei.nl
Voor meer informatie zie ook onze Opens external link in new windowfacebookpagina

NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS

Lezing: "Hoe hard is winterhard"
Op donderdag 17 januari organiseert onze afdeling de eerste lezing van 2019. Alhoewel de winter tot nu toe erg mild is, is het toch zinvol te weten welke planten in uw tuin kunnen overwinteren en welke naar binnen moeten. Vooral als het gaat om exotische planten moet je goed weten welke wel en welke niet winterhard zijn. Wilt u er alles over te weten komen kom dan naar het Wijkcentrum Hengelose Es en laat u infomeren door de hortulanus Gerard van Buiten. Om 8.00u. bent u van harte welkom.

Minicursus tuinvogels herkennen:
De IVN, KNNV en het NIVON organiseren gezamenlijk een kleine cursus tuinvogels herkennen. Leden van Groei & Bloei worden hierbij ook van harte uitgenodigd. De mini-cursus bestaat uit een avonddeel theorie op 21 januari a.s. en een praktijkgedeelte op zaterdagmorgen 26 januari a.s. Voor meer info en opgave zie website van Opens external link in new windowKNNV of Opens external link in new windowNIVON. Na de cursus heeft u voldoende kennis om mee te doen aan de Opens external link in new windownationale vogeltelling op 25, 26 en 27 januari.

Van de voorzitter:
In zijn Opens internal link in current windowkolom vraagt onze voorzitter uw aandacht voor de continuïteit van onze afdeling. Wij zijn namelijk dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden om in de huidige en toekomstige vacatures te kunnen voorzien. Afhankelijk van de interesse van kandidaten kan gekozen worden voor welke vacature u beschikbaar bent. Op onze Opens internal link in current windowbestuurspagina vindt u taakomschrijvingen van de diverse functies. Vindt u ook dat onze afdeling moet blijven bestaan meldt u dan z.s.m. aan bij één van onze bestuursleden. Zij zullen u gaarne nader informeren.

Gardenista:
Van 15 t/m 19 mei 2019 organiseert Groei & Bloei voor het eerst een landelijk evenement bij kasteel Ophemert. Dit moet een Nederlandse versie worden van de Chelsea Flower Show. Noteer vast in uw agenda. Wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren dan bent u van harte welkom. Voor meer info zie onze Opens internal link in current windowAgenda of klik hier

Activiteiten Twentse afdelingen:
Opens external link in new windowAlmelo:
Opens external link in new windowEnschede:
22 januari lezing: Bijzondere planten door het jaar heen
U kunt u nu al opgeven voor hun Opens external link in new windowbusexcursie op 13 juli a.s.
Opens external link in new windowHaaksbergen / Berkelland:
Opens external link in new windowOldenzaal:

Deze maand in Groei & Bloei

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL