foto's

Welkom bij Groei & Bloei Hengelo en omstreken

Het bestuur en de activiteiten commissie van G&B Hengelo organiseren lezingen, open tuinen dagen, excursies, workshops, bloemschikken, plantenruilbeurzen en tuinfairs. Lid worden? Klik dan hier. Als lid heeft u ook diverse financiële voordelen waardoor u de abonnee kosten grotendeels kunt terugverdienen. Voor een abonnement op onze nieuwsbrief Flash Digitalis klik hier, en voor een abonnement op de landelijke nieuwsbrief klik hier. Voor een korte film over onze activiteiten klik Opens external link in new windowhier.

Volg ons ook op facebook:
Leuke berichten, foto's etc. kunt u sturen naar onze beheerder: ledenadministrateur@hengelogroei.nl
Voor meer informatie zie ook onze Opens external link in new windowfacebookpagina

NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS

GroenMarkt Hengelo - Van grijze naar groene tuin:
De gemeente Hengelo heeft als lid van Operatie Steenbreek op zaterdag 19 mei een GroenMarkt georganiseerd. Mede dankzij de hulp van Operatie Steenbreek en onze afdeling Hengelo e.o. is deze markt tot stand gekomen. Het was een unieke samenwerking van de Gemeente Hengelo, Operatie Steenbreek, het Waterschap, IVN, NMR, Groei & Bloei, de Groene Loper, Gildebor, de Bijenvereniging, SWB, KNNV, Welkoop, Fahner, en de Tuinfee.
We mochten vele geïnteresseerde bezoekers verwelkomen waarvan een aantal een tegel kwam omruilen voor een plantje. Nu maar hopen dat deze GroenMarkt gaat bijdragen aan een bewustwording in het terugdringen van de verstening van de particuliere tuinen. Op onze Opens internal link in current windowfotopagina een korte impressie van deze dag.

Open Tuinen Weekend:
Op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni houden we weer ons Open Tuinen Weekend in Hengelo en omgeving. Dit jaar hebben zich 15 tuinen aangemeld. Eén tuin werd aangemeld na de sluitingsdatum en staat dus niet in het Opens internal link in current windowoverzicht en niet in de Initiates file downloadflyer. Dit is de Kloostergaarde in Zenderen. Als u van plan bent de tuinen in Albergen en Almelo te gaan bezoeken ga dan ook even langs bij de Opens external link in new windowKloostergaarde. Tot ziens in de opengestelde tuinen tussen 10.00u.-17.00u.

Vacatures in het bestuur:
Wij zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe secretaris en een algemeen bestuurslid. Aan het eind van dit jaar komt ook, na 9 jaar, de functie van voorzitter beschikbaar. Wie vindt het leuk om lid te worden van ons bestuur en de afdeling de komende 3 jaar zijn / haar diensten aan te bieden. Voor meer info klik Opens internal link in current windowhier.

Kom naar de Tuinweek

Deze maand in Groei & Bloei

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien