Activiteiten & Actueel

Kerstdemonstratie van Anton Visch in de Stefanshof 2010

Op tijd weg, want de kerstdemonstratie wordt altijd goed bezocht. Om half 8 kom ik de Stefanshof binnen en tot mijn verbazing is de zaal al behoorlijk gevuld. Eigenlijk niet verwonderlijk, want als Anton Visch komt, dan haal je wel wat in huis.

Om 8 uur stelt Anton zijn assistent Maureen aan ons voor en gaan ze beginnen.

Een aantal stukken is al voorbereid en zoals uitgelegd wordt, voor elk stuk is er een bak met materialen die verwerkt moeten worden.

De sfeer is gezellig en er wordt volop verteld over de mogelijkheden die we tegenwoordig hebben om de Kerst sfeer te geven.

Gekleurde materialen…. Ze zijn niet weg te denken en ook al ben je er geen voorstander van, ze voegen zeker iets toe als ze goed toegepast worden en daar krijgen we deze avond volop voorbeelden van te zien.

Anton geeft aan eigenlijk al in januari bezig te zijn met inkopen voor de volgende Kerst. Rijkelijk op tijd, lijkt me, maar, wordt ons verzekerd, zeer noodzakelijk.

Anton en Maureen laten ons zien hoe je de basis verzorgd en hoe je vervolgens een stuk in kleur opbouwt. De trend is kleurrijk, maar de persoonlijke voorkeur van Anton overwint en we zien geweldige stukken ontstaan.

Mooi sereen wit, heftig rood rondom een windlicht, een bijzonder boeket en alternatieve mogelijkheden voor een kerstboom worden ons voorgeschoteld. Ook het verwerken van riet is weer helemaal in en de kerstklok die daarvan gemaakt wordt is een beauty.

Als aan het eind van de avond een aantal stukken verloot worden, is het animo om extra lootjes aan te schaffen erg groot.

De verloting van Cyclamen en uiteindelijk een aantal zakken met Allium bollen, maakten de avond compleet.

Vol goede ideeën, foto’s en de mogelijkheid om straks een aantal foto’s op de site van Groei en Bloei te raadplegen, gaat een ieder naar huis.

Wat mij betreft een fijne avond die zoals gewoonlijk weer prima verzorgd was. Compliment voor de organisatie.

Met vriendelijke groet

Willy Zengerink

 

De foto's van de demonstratie staan hier.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu