Activiteiten & Actueel

De plantenruilochtend
Begin dit jaar werd ik lid gemaakt van Groei en Bloei door een tuinvriendin in Ede. Het gevolg was dat we onze tuin openstelden in juni.

Wat een ervaring, en nu dan mijn eerste ruilochtend, ook al zoiets spannends.

 

Ik had wat planten uitgegraven om te ruilen en we gingen al vroeg op pad. Jaren geleden zijn we via de NT al bij de familie Arendsen geweest en het is altijd weer leuk om daar te komen.
Het was half tien en een drukte van belang. Overal opgewekte gezichten en grote zakken met planten en bollen, mooie etiketten en keurige plantentrays werden afgewisseld met zakken en verpakkingen van diverse pluimage. Koffie en koek waren in ruime mate aanwezig en het werd steeds drukker. Ik had een tasje gezien met mooie frambooskleurige penstemons. Toen het startsein om 10 uur gegeven was pakte ik dat zakje op, maar een dame zei: Nee, dat neem ik samen met die meneer daar!
OK dan gaan we naar iets anders kijken, ik kwam thuis met bollen, asters, een grasje, een papavertje, scharnierbloem en een zakje waar een handgeschreven etiketje aan zat. Daarop stond: bromelia, paars/rose bloem, bij strenge vorst naar binnen halen.
Geïntrigeerd nam ik de encyclopedie ter hand: bromelia moet inderdaad naar binnen, maar heeft aan het blad puntige stekels, die heeft deze plant niet. Ergo: wat is het dan? Mocht de eigenares me kunnen helpen, graag! In ieder geval plant ik haar met pot in de tuin en ben heel benieuwd naar de paars/rose bloemen volgend jaar.


Nu heb ik eigenlijk door het hele jaar wel planten te vergeven. Mijn voorstel is om een ruilrubriek in ons blaadje te openen.
Ik doe een voorzet met: hemerocallis (eendagslelie); geranium (ooievaarsbek); brunnera macr., idem Jack Frost zaailingen; irissen, chleome (schildpadbloem), phlomis russeliana; kogeldistel; liriope muscari; ligularia; enz.
Van de meeste kan ik u de naam/kleur precies zeggen, ze worden uitgestoken waar u bij bent.
Telefoon: 074-2910259 B.g.g kunt u op het antwoordapparaat uw telefoon nummer inspreken, dan wordt u terug gebeld voor een afspraak.
Berthy Schell de Jong

 

Opmerking van de redacteur.Leuk voorstel. Voor de goede orde zal ik het aan het bestuur voorleggen. Het resultaat komt dan in het volgende boekje.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu