Activiteiten & Actueel

Woensdag 7 november 2007 reden we via het bos van Twickel naar het ?t Hoogspel voor een lezing van Jan Jansen, medewerker van het IVN (oude IJsselstreek). Samen met andere G&B-leden zouden we de geheimen van paddestoelen en mysterieuze heksenkringen uitgelegd krijgen.

Voordat de lezing begon herdacht Wim Pullens de pas overleden oud-voorzitter Piet De Hullu. We zullen hem missen.

De lezing was heel informatief. De beelden die getoond werden waren prachtig. De herfstkinderen die we zagen, waren naast paddestoelen ook prachtig gekleurde bomen. Jammer dat de lezing  niet 'live' was, we luisterden naar een bandopname met synchroon lopende dia?s. Het leuke van G&B-lezingen is juist om samen met andere G&B-leden de discussie aan te gaan met de gastspreker en  direct vragen te kunnen stellen bij een verwondering.

Naderhand maakten de gesprekjes met andere G&B-leden de avond toch nog interactief. Na afloop langzaam terugrijdend door Twickel zagen we er plots in het licht van de schijnwerpers toch nog één. Een écht herfstkind.