Activiteiten & Actueel

Triënnale Apeldoorn  t/m 28 september  2008

 The Royal Mile

Een bron van inspiratie voor elke tuinliefhebber. Over een lengte van 800 meter is aan beide zijden van het pad een aantal prachtige borders aangelegd. Locatie: Park Berg en Bos, J.C. Willslaan 21, 7313 HK Apeldoorn. (Apenheul)

 Het eerste deel van The Royal Mile is ontworpen door Jacqueline van der Kloet en bestaat uit borders met vaste planten en bodembedekkers. Zij koos voor planten met opvolgende bloeitijden, zodat er de hele periode iets te beleven valt. De kleuren zijn wit, roze en zachtblauw. Deze borders blijven ook na de Triënnale bestaan.

Deel twee bestaat uit tien borders, waarin bijzondere eenjarigen worden gecombineerd met zomerbollen, de zonneborders in heldere kleuren, de borders in halfschaduw in pasteltinten.

Jacqueline heeft hiervoor dertien internationaal bekende tuinontwerpers benaderd, die via loting een kleurenschema kregen toegewezen. Het geheel doet denken aan één grote bloemenweide.

 

Behalve The Royal Mile biedt de Triënnale nog veel andere bezienswaardigheden (Met korting naar Het Loo). Zie hiervoor www.triennale.nl. en apeldoorn.groei.nl 

Ook Shera heeft een uitbundig verhaal over de royal mile. Zie http://www.tuindagboek.nl/?p=273

 

Tineke de Widt.

 

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu