Activiteiten & Actueel

Birgit Schuurman //Kerst demonstratie

Birgit Schuurman heeft na de opleiding voor bloemist enkele jaren werkervaring opgedaan in een bloemenwinkel.

Na haar studie aan de Agrarisch Pedagogische Hogeschool, waar ze werd opgeleid als docent bloemschikken heeft ze zich tegelijkertijd bekwaamd tot "Meester in de bloemsierkunst", ofwel "erkend bloemsierkunstenaar".

Na één jaar voor de klas te hebben gestaan op een lagere tuinbouwschool heeft ze lesgegeven op een school voor Nederlandse Bloemsierkunst in Japan en daar veel bloemstukken gemaakt alsmede demonstraties bloemschikken verzorgd.

Terug in Nederland is ze als bloemist werkzaam geweest;  sinds september 2002 werkt ze vanuit Eibergen voor haar eigen bedrijf "Plant-Vaardig" waarin ze cursussen en demonstraties bloemschikken verzorgt. (Tel 0545 472371, e-mail birgitschuurman@chello.nl)

  

Voor deze demonstratie zijn verschillende stijlen bloemwerk gemaakt, waarbij diverse  technieken zijn toegepast.

Verslag:

 

Kerstdemonstratie door Birgit Schuurman op 11 december 2008

 

Voor een zaal vol met bijna alleen maar dames, gaf Birgit Schuurman op 11 december in de Stefanshof in Borne een Kerstdemonstratie. Dit was de ideale gelegenheid om inspiratie op te doen om zelf een mooi Kerstbloemstuk te maken en de kunst af te kijken van een professional!

Birgit heeft gedurende de avond tien Kerststukken gemaakt. Op een rustige en duidelijke manier heeft ze laten zien hoe je vanaf de basis kan komen tot een schitterende creatie! De bloemstukken waren allemaal anders van opzet: van klassiek tot modern, van groot tot klein en van naturel tot uitbundig. Birgit heeft een enorme variatie aan materialen gebruikt. Deze weet ze op een hele creatieve en soms onverwachte wijze te verwerken in haar stukken. Zo liet ze bijvoorbeeld zien hoe je twee pieken op de kop in oase kan steken, zodat deze de functie krijgen van een vaas!

De trend voor Kerst 2008 is zilver-zwart; daarnaast heeft Birgit ook schikkingen gemaakt in andere kleuren, zoals in het groen-geel. Uiteraard werd de "finishing touch" bij vrijwel alle stukken gelegd met een glitter- of een glanseffect, passend bij de Kerst.

Na afloop werden de bloemstukken veelvuldig bewonderd en gefotografeerd. De opzet van de avond is geslaagd: de bezoekers zijn enthousiast gemaakt en geïnspireerd, maar of wij zelf nu ook zulke mooie creaties kunnen maken zal nog moeten blijken...

 

Brenda Benders      

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu