Activiteiten & Actueel

Vera Greutink // Eetbare bostuin

Woensdagavond, 15 februari, hebben we weer kunnen genieten van een boeiend en smakelijk  verhaal met lichtbeelden door Vera Greutink.

Zij heeft een, niet te grote, tuin waarin ze tussen een aantal appelbomen eetbare  vaste planten kweekt, die door hun diversiteit het hele jaar geoogst kunnen worden.

We kennen allemaal wel de mediterrane kruiden als: peterselie, thijm, selderie, komkommerkruid etc. , maar dat je ook blaadjes en bloemen kunt eten van bv. het maarts viooltje, de goudsbloem, de daglelie, o.i. kers is minder bekend.

Ook liet ze ons heerlijke salades zien die o.a  versierd waren met  diezelfde kruiden en bloemen, heel inspirerend.

Er kwamen ook  veel onbekende vruchten langs bv. de vrucht van de  vrucht- meidoorn, of een Peerlijsterbes. Groenten als daslook en zeekool. En wie heeft wel eens rozen- of dahlia thee gemaakt.?

Alles bij elkaar heel boeiend.

In het blad van Groei en Bloei van nov.-Dec. 2011 staat ook een mooi  artikel  van Vera Greutink.  Dat is ook de moeite waard om nog eens door te lezen.

Met vriendelijke groet

Een enthousiast groei en bloei lid.

Ineke Holtslag

 

Meer over haar therorie dat uiteindelijk alles bos wordt, het in toom houden van het bos en ervan eten vindt u op haar website  www.tuinsmakelijk.nl.

Ze is ook medewerker van het digitale tuinblad Wroeten (www.wroeten.nl). 

meer

 

 

 

25
Jun
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel
24
Jun
OOK VEEL GEEL
Menu