Doelstelling Groei & Bloei

Mocht u als beginnend of ervaren tuinier pas lid zijn geworden, of overweegt u lid te worden, woont u in de buurt en wilt u meer weten over Groei & Bloei en onze afdeling, dan hebt u de juiste plek gevonden.
Bij het aangaan van een abonnement op het tijdschrift Groei & Bloei wordt u tevens lid van een vereniging, b.v. Groei en Bloei Hengelo.
G&B wil met ruim 130 afdelingen onderstaande identiteit waarmaken.

De identiteit:
- KMTP/Groei & Bloei is dé toonaangevende vereniging van tuin- en natuurliefhebbers. Zij zet zich in voor een groene samenleving, zowel op lokaal als op landelijk niveau.
- De beleving van tuinieren, bloemschikken en de passie voor groen in het algemeen vormen hiervoor de inspiratie.
- Kennis en kennisoverdracht werken stimulerend en samenbindend voor leden en niet-leden.
- Het werkterrein omvat de hele keten van liefhebbers tot professionals (kwekers, hoveniers, ontwerpers, handel, overheden, studenten etc.). KMTP/Groei & Bloei opereert als schakel tussen de verschillende onderdelen van de keten.

Historie:
Voor meer info over de historie en het ontstaan van Groei & Bloei klik Opens external link in new windowhier.

De afdeling Hengelo e.o.:
Als afdeling proberen wij bovengenoemde identiteit in te vullen door activiteiten te organiseren zoals op onze website te vinden in Opens internal link in current windowDigitalis, Opens internal link in current windowTerugblik en Opens internal link in current windowFoto's.
In de Opens internal link in current windowAgenda vindt u alle gegevens van de komende activiteiten. Tuinieren krijgt zo een extra dimensie.

Onze afdeling heeft ongeveer 250 leden, die niet alleen in Hengelo, maar ook in de omliggende dorpen / steden wonen zoals Oele, Beckum, Delden, Goor, Borne, Deurningen of Saasveld.

Afdelingsactiviteiten voor leden:
- lezingen, demonstraties en informatieavonden met gratis verlotingen
- cursus bloemschikken
- excursies en reizen
- plantenruilochtenden
- workshops
- tuinclubs
- Open Tuinen Weekend
- Tuinfair
Op internet vindt u een Opens external link in new windowkorte film waarin al onze activiteiten worden toegelicht.

Wilt u meer weten, neem contact met ons op, zie Opens internal link in current windowHome/Bestuur.

Voor meer bestuurlijke info zie de diverse rubrieken onder Opens internal link in current windowDiversen en info bij Opens internal link in current windowAanbiedingen.