Activiteiten & Actueel

Open Tuinen Weekend: “De levende tuin”


Dit jaar is de 6e editie van de Nationale Tuinweek van 8 juni t/m 16 juni met als thema “De levende tuin”. In die week zijn er door vele G&B-afdelingen allerlei evenementen georganiseerd variërend van workshops tot open tuinen. Onze afdeling heeft op woensdag 12 juni een avondexcursie naar de Dinkeltuin georganiseerd. Omdat de paden daar relatief smal zijn kunnen er maximaal 15 deelnemers tegelijk ontvangen worden. Geef u daarom snel op als u hier gebruik van wilt maken.

Traditiegetrouw doet onze afdeling weer mee met het landelijke Open Tuinen Weekend dat als afsluiter van de Nationale Tuinweek is tijdens het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 juni.
Dit jaar doen er 17 tuinen mee waarvan er 1 alleen op zaterdag open is en een alleen op zondag. De overige 15 zijn beide dagen te bezichtigen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze 17 tuinen zie onze Initiates file downloadflyer. Bekijk deze flyer, maak uw keuze welke tuinen u wilt bezichtigen en print dan de handige Initiates file downloadmeeneemlijst uit waarop alle tuinen staan vermeld. Dit jaar hebben we 4 nieuwe tuinen die nog niet eerder hebben deelgenomen, de overige tuinen zijn in het verleden al eerder opengesteld geweest. Alle tuineigenaren nodigen u van harte uit om van hun tuin te komen genieten en u te laten informeren over hoe zij hun paradijsje hebben ingericht en dit een levende tuin te laten zijn. Zie ook interview met 2 deelnemers aan het OTW Monique Sturre en Joke en Hilco ter Heide.

 

Al jaren proberen we te komen tot een samenwerking met de “Eigenzinnige tuinen” in Hengelo. Dit jaar hebben ze besloten toch de samenwerking met ons te zoeken daar zij ook op zaterdag 15 juni 6 tuinen geopend hebben. Afgesproken is dat we gezamenlijk de publiciteit zoeken. Naast onze eigen meeneemlijst is er ook een Initiates file downloadoverzicht van de Eigen(zinnige) Tuinen. Print deze ook uit om mee te nemen onderweg.
Onderstaand een overzicht van de opengestelde Eigen(zinnige) tuinen:

Het Roer Om- Harry Nauta          Levantstraat 102 (ingang Belgradostraat)      Hengelo             
José Ronhaar                                   Pruisischeveldweg 114                  Hengelo
Ans Nijhof                                          Drieneresweg 130                         Hengelo
Irma en Herman Olthof                 Deurningerstraat 222                  Hengelo
Ria en Nelson Spruit                       Drienerparkweg 3                         Hengelo
Arno Evertzen                                  Krabbenbosweg 295                     Hengelo

Mocht u voor of na het OTW nog andere tuinen willen bezoeken dan kan dat nog bij het “Rondje Tuinen Twente”. Twaalf tuineigenaren in Twente stellen hun tuinen open volgens een bepaald rooster tussen 8 juni en 8 september. Voor meer info zie hun website.

 

 

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)