Activiteiten & Actueel

Coen Jansen // Bijzondere vaste planten

De eerste activiteit van 2013 van Groei & Bloei Hengelo vond plaats in een winters landschap bij het Hoogspel in Ambt-Delden. Spreker was Coen Jansen uit Dalfsen.

Ondanks het winterse weer waren er ruim 50 mensen aanwezig. Coen is dan ook een begrip. En dat bleek ook wel toen hij begon te vertellen. De passie en zijn liefde voor planten zijn onmiskenbaar. En hij kan het ook goed vertellen,  speelde goed in op de vragen en reacties uit de zaal. Ook ontbrak het niet aan de nodige humor. Coen heeft een heel aantal foto’s laten zien waarover hij niet uitgepraat raakte. Hij heeft ook een duidelijke mening en stopt die niet onder stoelen of banken. Hij heeft inzicht gegeven in het hele proces van het ontwikkelen van nieuwe soorten. Wanneer beslis je of iets toekomst heeft of niet. Ook over de naamgeving van de planten wist hij de verwarring die was ontstaan uit de weg te ruimen. En uiteraard heeft hij vele bijzondere planten besproken.

Coen reist veel maakte ik op uit zijn verhaal. Hij kent vele kwekers in binnen- en buitenland. Enkele tips die hij gaf: Ashwood nurseries (http://www.ashwoodnurseries.com/) en Edrom Nurseries  (http://www.edrom-nurseries.co.uk/shop/pc/home.asp), beide in Groot Brittannië.  Voor speciale bollen moet je bij Nijssen (http://www.pcnijssen.nl/v2/)  zijn, maar ook bij Verberghe (http://www.verberghe.nl/) kun je goed terecht.

En als je nog eens sneeuwklokjes wilt zien, ga dan naar de sneeuwklokjesdagen in Nettetal bij Venlo. Als je ze wilt kopen, zorg dan dat je genoeg geld bij je hebt, de prijzen kunnen oplopen tot wel € 140 per bolletje (wel met een bloemetje eraan zodat je weet wat je koopt). Dit jaar worden ze op 23 en 24 februari gehouden (http://www.tuinagenda.be/events/index.cfm?fuseaction=eventsfiche&ag_id=1007)

Maar uiteraard ook bij Coen zelf. Het is nu nog winter, nog even wachten dus, maar straks in het voorjaar als hij zijn planten weer buiten zet, zullen we zeker bij hem op bezoek gaan om wat van die prachtige besproken planten aan te schaffen.

 

Monique Sturre

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu