Voorjaarsruilbeurs 2013 op de Houtmaat

De activiteitencommissie was al vroeg in de weer op zaterdag 20 april om alles voor de ruilbeurs op de nieuwe locatie de Houtmaat in gereedheid te brengen. De zon scheen en hoewel het fris was, beloofde het een mooie dag te worden. Al gauw kwamen de eerste mensen met planten verpakt in dozen, zakken, potten of gewoon los. Naast veel vaste planten waren er grassen, buxus, eenjarigen en zelfs enkele kamerplanten. Tegen tien uur waren er zo’n 60 mensen en kon de ruilbeurs op teken van Willy beginnen. Slechts een half uur later waren de meeste planten van eigenaar verwisseld en stond alles op de grond in plaats van op de tafels .

Onder het genot van een kop koffie of thee kon er nog even nagepraat worden over uiteraard de planten die men net had gescoord. Daarna pakte iedereen zijn spullen en vertrok met de nieuwe aanwinst naar huis. Vermoedelijk nog diezelfde dag krijgen deze planten een plek in een andere tuin waar ze weer naar hartenlust kunnen groeien en bloeien.

De leden van de AC veegden de boel aan en zetten alle tafels weer op hun plaats. Niemand kon meer zien dat daar 20 minuten geleden nog enkele honderden planten waren geruild. (ga naar de foto's)
M.S.