Activiteiten & Actueel

Tuinbezoeken 10-7-2012


De eerste tuin die we bezochten was die van de familie Doef in Witteveen (Drente).
Het is een tuin met veel bomen en struiken, hier en daar open plekken waar genoeg licht komt voor planten. Een blikvanger was een hele rij verschillende hydrangeas in volle bloei.

Vervolgens reden we naar mevrouw Eising, een stukje buiten Emmen.
Zij heeft een prachtige tuin. Borders op kleur met veel zomerbloeiers met veel smaak en liefde gecombineerd. Er zijn borders in rose-lila-blauwe tinten , een wit-gele border en een hele grote met alleen witte bloemen. Rechts van het huis ligt een ruim gazon met een grote vijver waar omheen allerlei inheemse groeien.
Wij hebben er genoten van de kleurenpracht van een hele mooie verzorgde tuin.

Als laatste voor die dag bezochten we in het plaatsje Erica (Dr) de familie van Dijk.
In hun achtertuin valt de aparte belijning op, aangebracht door enkele strategisch geplaatste hagen. De tuin straalt rust uit. Mooi beplante borders in zachte tinten, perfect onderhouden.
Ook de voortuin heeft een niet allerlaagste indeling. Veel zomerbloeiers, mooie kleuren.

We reden voldaan huiswaarts met weer volop ideeën voor onze eigen tuin.

Toos Majoor

 

 

Tuinbezoek 7-6-2012

Een mooie dag en twee mooie, maar zeer verschillende tuinen.

1. De Kleterstroate in Niersen. Het is een prachtige tuin, rustig gelegen in het sprengen- en bekengebied rondom Vaassen. De gastvrouw is enthousiast en bijzonder gastvrij, weet veel te vertellen over haar tuin en is voortdurend bezig deze te veranderen/vernieuwen. Mooie plantencombinaties, een bijzondere moestuin. Ze heeft zelfs een tuinazalea die al heel oud is, van “t Loo afkomstig is, maar waarvan de naam onbekend is.
De Kleterstroate is met de tuin Ons Erf (opentuin/theetuin) onderdeel van een auto, fiets en wandelroute door het mooie natuurgebied Kievitsveld.

2. De levenstuinen van Groot Hontschoten in Teuge. De eerste indruk was niet zo goed. Veel achterstallig onderhoud, maar na een kort gesprekje was de oorzaak bekend en lieten we ons verrassen. Het leven en al haar facetten werd in de tuin uitgebeeld, veel filosofie symboliek en mooie delen maar ook minder mooi delen ingericht. Juist vanwege alle symboliek is de tuin voor iedereen anders. Heerlijke koffie en gebak! Ook deze tuin was de moeite waard.
Fini Morskate

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)