Activiteiten & Actueel

Mooi moestuinieren / Alie Stoffers

Alie Stoffers uit Kolham heeft een eigen tuinontwerpbureau en een bezoektuin. Beide met de naam "de Tuinerie".  Ze omschrijft haar eigen tuin als een romantische met Engelse sfeer. Bloemenborders en moestuin zijn op kleur. Haar tuin is tot twee keer toe verkozen tot beste en mooiste van Groningen. Ze kwam dinsdag 15 oktober bij ons in Hengelo voor haar lezing "Mooi moestuinieren".
Ik vond het een mooie lezing waarin de passie van eigenlijk alles wat de natuur te bieden heeft duidelijk aanwezig was. Haar voorkeur gaat natuurlijk uit naar de moestuin. Bij mooi moestuinieren staat de combinatie bloemen en groenten centraal. Dit liet ze die avond zien door haar fraaie dia's. Haar gesproken uitleg en menig zelf ondervonden bevinding vond ik duidelijk en leerzaam. Aan de hand van de dia's uit haar eigen tuin en afzonderlijke plantportretten zagen de ongeveer 40 aanwezigen hoe je op een andere manier van tuinieren en functioneel groente kweken een mooie tuin kunt maken.
"Boschhoeve", een kwekerij in Ede, heeft een mooie moestuin en Alie Stoffers bezoekt deze meerdere malen per jaar. Voor mensen die niet zo ver willen of kunnen reizen noemde en toonde Alie de moestuin van Twickel in Delden ook een mooi voorbeeld. De goede en druk bezochte lezing was om 22.15 afgelopen. Ik ben zeker van plan om haar "Tuinerie" volgend jaar te bezoeken.
Wim Pullens.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu