Activiteiten & Actueel

Lezing Anna Kamp: MEER VOGELS IN JE TUIN

Op maandag 16 oktober heeft Anna Kemp een lezing gegeven over meer vogels in je tuin.
Anna verteld dat ze 25 jaar bij de Vogelbescherming Nederland heeft gewerkt, waar ze onder meer de National Vogeltelling op poten heeft gezet. Ik denk dat iedereen van onze afdeling daar al wel eens mee bezig is geweest.
Vervolgens heeft  ze haar eigen bureau Natuurlijk Buiten  opgericht.  Ze heeft een prachtige fotoserie bij zich die via de beamer vertoont wordt. Jammer alleen dat de geluiden die erbij horen
(van de betreffende vogels) niet te horen zijn. Maakt niet uit, de foto’s spreken voor zich.
Anna verteld dat het belangrijk is dat we van de onderste tot de bovenste laag planten aanbrengen die waarde hebben voor de vogels.
Niet alleen om te eten, maar ook om te schuilen, broeden en vluchten.
Vanuit de zaal hoor ik herkenning, dat krijg je natuurlijk als je 40 enthousiaste tuiniers in de zaal hebt zitten. Toch zijn er altijd weer nieuwe inzichten en ook nieuwe mogelijkheden om hier in je eigen tuin mee bezig te zijn.
Het grootste gevecht is de oprukkende “onderhoudsvrije” tuinen.  Zeg maar beton tuinen. Voor menig tuinliefhebber een doorn in het oog, maar ook erg slecht voor onze vogels en andere tuinbewoners.
Door een lezing als vanavond worden we ons weer even goed bewust waar we mee bezig zijn en dan is het fijn te constateren dat we het zo gek nog niet doen.
Ik neem alle nieuwe informatie weer mee om te kijken waar ik nog kan verbeteren. Ik vond het inspirerend en heb ervan genoten.

Willy Zengerink

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu