PLANTENRUILBEURS 19 OKTOBER 2013

Op deze zaterdag mocht ik de tweede ruilbeurs bij de Houtmaat organiseren. In april was de eerste keer en dat was erg goed bevallen. Het valt ook niet mee om na jarenlang gebruik gemaakt te hebben van de prachtige locatie bij Jan Arendsen, een goede vervangende locatie te vinden. Ook is het fijn dat Gezinus, die bij Jan ook altijd een helpende had uitstak, nog steeds bereid is om ook hier mee te helpen.
Om 9 uur waren wij paraat, ook andere actieve leden waren aanwezig om te helpen met het klaarzetten van tafels. Tegen 9.30 uur begint het dan te lopen, mensen komen binnen en parkeren hun planten op de tafels. Deze keer werd 1 plant vooraf apart gezet om later bij de Houtmaat zelf geplant te worden. Op deze manier kunnen wij onze dank uitspreken voor het gebruik mogen maken van de locatie. De tafels waren al snel vol en bij gebrek aan meer, hebben we de tafels via de grond verlengd. Er waren ruim 50 mensen die allemaal veel in te brengen hadden, dus er stond nogal wat.
Om 10 uur de officiële opening waarna het ruilen kon beginnen. Zoals gebruikelijk werden de kratjes en dozen aan de zijkant weer snel gevuld  en na ook nog een lekker kopje koffie of thee met koek gingen de eerste leden alweer huiswaarts. Een goed idee, want het was prachtig weer, je kon gelijk weer aan het werk. Eigenlijk was er weinig over en ook dat heeft een goede bestemming gekregen. De medewerker van de Houtmaat, die speciaal voor ons vroeg geopend heeft, is net verhuisd en heeft een hele tuin te vullen. De overgebleven geraniums, irissen, grasjes en andere planten zijn met hem meegegaan. De planten voor de Houtmaat hebben we op een kar gezet en later op de dag zijn ze daar op hun plaats uitgeplant.
Kortom een geweldig aanbod met prachtig weer, voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s klik hier.

Namens de activiteitencommissie