Activiteiten & Actueel

Kerstdemonstratie 2013

Na maanden van voorbereiding gaf Birgit Davids-Schuurman op 11 december 2013 voor een overvolle Stefanshof te Borne een indrukwekkende demonstratie kerststukken maken. Wat een bijzondere avond om mee te maken. Uiteindelijk zijn in een paar uur tijd 10 fraaie bloemstukken inclusief een waaiergevormd boeket geproduceerd. Allerlei materialen variërend van spijkerbroek tot boomstam tot cement zijn gebruikt. Tussendoor gaf Birgit een uitvoerige uitleg van het hoe en waarom. In de zaal was het soms muisstil om toch maar niets te missen van haar toelichting. In de pauze werden extra loten gekocht om de kans om zo’n stuk mee naar huis te mogen nemen, te maximaliseren.  Tien bezoekers waren aan het eind van de avond de gelukkige eigenaar van een waardevol en “gewichtig” bloemstuk. Nu nog zorgen dat het droog in en uit de auto komt. Voor een fotoreportage klik HIER.

Birgit heeft ons tijdens de demonstratie veel geleerd, zoals bijvoorbeeld:

-         Bloemstukken schikken gaat makkelijker op een (houten) draaiplateau (te koop bij een Zweeds warenhuis)

-         In een grote schaal/ondergrond schikt men grote groepen bloemen of andere materialen

-         Orchideeën niet in steekschuim steken maar in buisjes plaatsen (plastic buisjes met rubberdekseltje). Dit geldt ook voor bloemen die hoger in het bloemstuk geplaatst worden en dus niet in de oasis zitten. Regelmatig water bijvullen is wel een vereiste om de bloemen in goede conditie te houden.

-         Gebruik Wooly als afdekmateriaal i.p.v. mos, etc. Het is in diverse kleuren te verkrijgen en het volgende jaar herbruikbaar.

-         Blad van kamerplanten gebruiken zoals hertshoorn, zilverblad (Senecio cineraria). Heel jaar van plukken mogelijk.

-         Grote bak wordt snel rommelige opmaak. Opbouw van materialen in ringen geeft rust. Gebruik niet te veel kleuren.

-         Boeketten behoren te worden afgewerkt met touw, geen elastiekje.
Ook Oasis bindwire (ijzerdraad met zachte buitenkant) kan gebruikt worden. Of gebruik aluminimum draad vanwege haar reflectie van het licht.

-         Steekschuim kan het beste horizontaal gebruikt worden omdat het water dan goed vast houd. Het water loop snel uit verticaal of op de kop verwerkt steekschuim. Steekschuim niet hergebruiken.

-         In een grote schaal/pot/vaas is het beter onderin droogschuim of hydrokorrels te doen. Dit is minder zwaar dan nat steekschuim.

-         Als particulier kan men bloemschikmaterialen kopen via www.goedkoop-bloemschikken.nl. Ook bloemisten verkopen materiaal doch kan men ook goedkoop terecht bij warenhuizen als de Action o.d..

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu