Groentips & Groeninfo

Tweedaagse reis naar West Duitsland

Eind jaren tachtig en daarna was er veel animo voor door onze afdeling georganiseerde busreizen. ARKE Reizen zorgde voor vervoer en het logies bij de buitenlandse reizen. De dagtochten werden gemaakt met  GEBO Tours. Ieder jaar was er een buitenlands tripje en in het zomerseizoen de dagtochten o.a. naar de FLORIADE van 1992 in Zoetermeer. Het programma werd altijd door ons samengesteld. Alles moest per telefoon of schriftelijk geregeld worden. Internet zou wel gemakkelijk geweest zijn!

TWEEDAAGSE REIS NAAR WEST DUITSLAND  in 1988.

Op  de eerste dag, dinsdag 12 juli, vertrekken we naar Münster om de botanische tuin, behorende bij de Wilhelms-universiteit van deze stad, te bezoeken, De tuin is 4,6 ha groot en is in 1803 aangelegd, middenin het slotpark. Er is heel veel te zien, o.m. veel plantensoorten, een alpentuin, kassen met orchideëen en bromelia’s, prachtige oude bomen enz. Om van dit alles volop te kunnen genieten, blijven we er de gehele dag. Op het terrein is een restaurant aanwezig, maar u kunt ook zelf uw lunchpakket meenemen!

In de loop van de middag stappen we weer in de bus, die ons brengt naar het Parkhotel in Gütersloh. Hier is een diner voor ons besproken en blijven we overnachten. 

De tweede dag, woensdag 13 juli is ons doel: de Landesgartenschau Schöner Treff Natur 1988 in de prachtige oude stad RHEDA-WIEDENBRUCK in Westfalen.

Op een terrein van 21 ha zal een natuurparadijs te zien zijn, over een lengte van 2,6 km, welke de historische stadsdelen  RHEDA en WIEDENBRUCK verbindt. Daartussen door slingert zich de rivier de EMS. Er zijn prachtige vakwerkhuizen te zien, alsook het kasteel in RHEDA. Het kasteel is ook te bezichtigen!

Op het tentoonstellingsterrein vinden we o.a. een rozentuin en de orangerie met kasteeltuin. Deze tuin werd naar historische tekening opnieuw aangelegd. Na het beschermde natuurgebied (het elzenbos) komt de bezoeker in het parkgedeelte met hallen voor bloemenshows en hier vinden we ook voorbeeldtuinen. Over het terrein verdeeld vindt men 15 bruggen om de rivier over te steken, vaak met prachtige uitzichten.

Grote delen van het tentoonstellingsterrein zijn ecologisch zeer waardevolle gebieden en hieraan wordt veel aandacht besteed.

Ca. 17.00 uur vertrekken we weer naar ons mooie Twente!

Herinneringen.

De botanische tuin in Münster was een openbaring. Ik ben er later nog een paar keer geweest en het is zeer beslist de moeite waard om er eens heen te gaan. Het is een lustoord.

Het terrein van de Gartenschau was inderdaad een prachtig natuurgebied. Het was een hele wandeling om van het ene naar het andere stadsdeel te lopen, maar overal stonden banken om uit te rusten. En aan het eind stond de bus op ons te wachten.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)