Activiteiten & Actueel

Bezoek stadstuin Annie Pohlmann

Gelet op de breedte van de paden was een maximum van 8 bezoekers per keer heel verstandig. Ook is er dan ruime gelegenheid tot persoonlijke aandacht van een zeer gedreven Annie.

Haar fraaie tuin staat helemaal vol met ruim 1000 voorjaarsbloeiers variërend van helleborussen, krokussen, sneeuwklokjes en nog vele andere unieke plantjes. Voor onkruid is er geen ruimte meer. Allerlei bodemverbeteraars zoals eigen gemaakte compost en vele soorten mest waaronder beendermeel en vulkanische lavakorrels van DCM (tevens goed tegen slakken!) zijn de basis voor zo’n mooi resultaat.
Tijdens haar uitleg vliegen de Latijnse benamingen over ons heen, vaak weer aangevuld door benamingen van de deskundige bezoekers. De echte tuinliefhebbers laten hun enthousiasme regelmatig merken als Annie de bloemetjes voorzichtig naar boven buigt en iedereen kan kijken hoe ze er van binnen uitzien. Ook worden we gewezen op bloemetjes in de vorm van een dobbelsteentje. Als bezoekers mogen we terecht nergens aanzitten mede omdat bepaalde bloemen zelfs allergisch zijn voor aanraking. Als niet-“tuinofiel” is het voor mij een overdaad aan informatie. Wel is het genieten om te zien hoe de rest van het gezelschap hier helemaal enthousiast van is geworden.

Na afloop van de tuinexcursie is het tijd voor koffie met scones voorzien van een extraatje uit eigen tuin. Ook worden we ons dan nog meer bewust van een autoriteit die Annie is met internationale bekendheid gegeven de artikelen over haar tuin in diverse (inter-) nationale tuinbladen. Degenen die nog ruimte in hun tuin hebben voor extra bijzondere planten bestaat de mogelijkheid om even door haar eigen kwekerij te lopen en een selectie bij elkaar te zoeken.
Al met al een bijzondere ervaring van een gedreven tuinliefhebber met een eigen paradijsje. Beslist de moeite waard om de komende dagen vanaf het trottoir eens een kijkje te nemen in haar voortuin.

Klik hier voor de foto's gemaakt door Willy Zengerink.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu