Activiteiten & Actueel

Nationale Tuinweek 9 t/m 17 juni 2018

In 2018 is er voor de vierde keer de Nationale Tuinweek.

Het thema voor dit jaar is MOESTUINIEREN. Dit jaar is er wederom een samenwerking tussen de vereniging Groei & Bloei en Operatie Steenbreek. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor het vasthouden van regenwater op het eigen terrein in plaats van dit meteen via het riool af te voeren. De notitie “Hemelwater een plaag of een zegen” geeft uitgebreide info waarom het zo belangrijk is om uw tuin niet (verder) te bestraten.

Tijdens de Tuinweek organiseren diverse afdelingen van Groei & Bloei allerlei soorten activiteiten. Landelijk is er de actie “Tegel eruit plantje erin”. U kunt hiervoor op zaterdag 9 juni a.s. tussen 10.00u-15.00u. een stoeptegel inleveren bij Intratuin en krijgt u  hiervoor twee kruidenplantjes terug (zo lang de voorraad strekt). Gelet op de hoeveelheid regenwater de laatste tijd is een actie tegels eruit borders erin passender.

Voor een uitgebreide agenda van alle activiteiten die door ruim 100 afdelingen worden georganiseerd zie de speciale Opens external link in new windowTuinweek-site.

Aan het einde van de Tuinweek is er weer het traditionele Open Tuinen Weekend.

meer

 

 

 

13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879