Activiteiten & Actueel

Excursie erve Odinc

Gepaard gaand met de nodige publiciteit was de tuin van Erve Odinc na 10 jaar gesloten te zijn weer toegankelijk voor publiek. Onze afdeling had de primeur om als kundig en enthousiast publiek de tuin als eerste te mogen bezichtigen op woensdagavond 10 juni jl. Allereerst kregen we van de heer des huizes een korte uitleg over de geschiedenis van Erve Odinc welke in 1381 begonnen is. Het oudste nog aanwezige gebouw dateert uit 1777 en is in gebruik als woongedeelte. Sindsdien is er diverse keren gebouwd en verbouwd en wonen er nu in het boerderij complex 3 generaties van Heuven. De gehele geschiedenis is keurig op een flyer vastgelegd.
Vervolgens neemt Marion van Heuven het gesprek over en begint de rondleiding door de om de boerderij gelegen tuin. Deze is aangelegd in 1980 en bestaat uit diverse compartimenten. Tuin en opstal zijn sinds 1996 een Rijksmonument. De tuin is voornamelijk het levenswerk van Marion waarbij zij wordt ondersteund door haar man Klaas en 2 externe specialisten. Voor een uitgebreide omschrijving van de tuin wordt ook verwezen naar de flyer. Ook de website van Erve Odinc (bekijk ook de video van Buiten Zorg) en de professionele foto’s van Henk Mentink geven een fraai beeld van deze unieke tuin.

Na het zien van al dat moois was er nog een bakje koffie tussen de bijzondere bomen en ging iedereen voldaan naar huis. Een bezoekje aan deze unieke tuin met B&B is alleszins de moeite waard en alle reden om als eigenaars trots op te zijn.

meer

 

 

 

25
Jun
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel
24
Jun
OOK VEEL GEEL
Menu