Open Tuinen Weekend 2014

Het mooie weer motiveerde vele tuinliefhebbers om dit jaar de uiteindelijk 26 tuinen, die dit jaar mee deden, te bezoeken. Aanvankelijk waren er 24 tuinen geopend, een week voor het OTW kwam er in Hengelo nog een tuin bij, tijdens het weekend ging er nog een tuin van de buren open. Beide extra tuinen zijn volgend jaar ook weer te bezichtigen zodat degenen die niet de homepage van onze website in de gaten hielden, alsnog de kans krijgen om deze tuinen te bezichtigen.
Op onze website zijn de foto’s gepubliceerd die gemaakt zijn door onze ledenadministrateur alsmede door enkele bezoekers tijdens hun bezoek aan tuinen in Hengelo en Hof van Twente. Het betreft de tuinen nr. 8 (foto 1 t/m 21), 9 (foto 22 t/m 30), 10 (foto 31 t/m 47), 19 (foto 48 t/m 60), 20 (foto 61 t/m 70), 21 (foto 71 t/m 89), 23 (foto 90 t/m 93), 24 (foto 94 t/m 102) en 25 (foto 103 t/m 110). Op de website van de Bonsai vereniging Borne kunt u foto’s zien van hun aanwezigheid in tuin 21 van Jan Arendsen. Mocht u zelf nog mooie foto’s gemaakt hebben van de andere tuinen stuur ze dan op waarna wij zullen zorgen voor plaatsing op onze website.

Tijdens de evaluatie van het OTW 2014 met de tuineigenaren is voorgesteld het OTW in 2015 tijdens het landelijke OTW te handhaven. Omdat elk jaar de meeste tuinen weer mee doen kunt u dan de tuinen bekijken die u dit jaar nog niet heeft bezocht. Ook is besloten een aantal tuinen dit jaar nog op zondag 24 augustus en/of zondag 14 september open te stellen. Nadere info hierover volgt binnenkort via onze website en nieuwsbrief Flash Digitalis. In september heeft Floralia Borne haar eigen open tuinen dagen. Alle dahlia’s staan dan in volle bloei. Noteer deze dagen reeds in uw agenda evenals de Moestuindag op Twickel op 21 september en onze eigen tuinfair op 28 september a.s.

In hoeverre het OTW 2015  weer dient als afsluiter van de Landelijke Tuinweek is nog niet bekend. De evaluatie van deze Tuinweek is gaande. Onze afdeling heeft daar dit jaar op beperkte schaal aan meegedaan omdat ons programma voor 2014 al vast stond inclusief de organisatie van de tuinfair in september. Wel hebben we dit jaar de nodige publiciteit gezocht en gekregen voor de tuinweek en ons OTW via kranten, lokale TV, Bureau Hengelo en posters en vlaggen o.a. op strategische plekken in Hengelo en omgeving.

Hennie Brok heeft een video gemaakt van ons Open Tuinen Weekend 2014.

Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel
OOK VEEL GEEL