Groentips & Groeninfo

De ASTERS kunnen tot de populairste herfstbloemen  gerekend worden. Ze zijn er in alle soorten en kleuren.  Sterke planten en goed winterhard.  Ze houden bijna allemaal van een zonnige plaats en ze bloeien rijk en lang in de periode september/oktober. Ze zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders en je kunt ze ook heel goed als snijbloemen gebruiken.

Bij mij staan verschillende soorten in de tuin, maar ik heb een paar favorieten.

Als eerste ASTER novae-angliae ‘Andenken an Alma Pötschke’ met zijn opvallende karmijnrode kleur. De hoogte is ca. 80 cm.

De tweede is ASTER novae-angliae ‘Marina Wolkonsky’.  Deze heeft een prachtige purperen kleur met een oranje/geel hart, maar  wordt erg hoog, nl. 1.20 m. Als proef heb ik de plant in mei teruggeknipt om de hoogte minder te maken. Dit is gelukt, maar de plant is veel te breed en een beetje topzwaar geworden. Dus niet voor herhaling vatbaar. Ik zal de plant moeten verplaatsen naar een plek achter in de border.

Deze soort kan heel goed gecombineerd worden met siergrassen!

Dan is er nog ASTER cordifolius ‘Blütenregen’. Deze ziet er heel anders uit want deze soort heeft kleine licht lavendelblauwe bloemen.  De hoogte is ca. 90 cm.  Wordt echter lang zo groot niet omdat de bloemen veel kleiner zijn.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)