Pompoenen en kalebassen

Woensdag 22 oktober 2014 was de eerste lezing van het nieuwe winterseizoen. Jammer genoeg kwamen er maar 15 leden naar Delden. Bendien Stokkers van het Pompoenhofke uit Enschede gaf een lezing over pompoenen, de groei en de vele soorten die er zijn van kalebassen tot zeer lekkere pompoenen. Elk jaar koopt ze zelf weer nieuw zaad van pompoenen bij de firma Jansen in Dinxperlo. Bendien weet dan zeker dat ze een goede kwaliteit krijgt. Voor in  de pauze had ze hele lekkere pompoensoep gemaakt. De pan ging helemaal leeg.

Het recept van de soep, voor wie dat wilde, kon worden meegenomen. Na de pauze vertelde ze wat je zoal met pompoenen kunt doen en kon je vragen stellen. Ze had zelf herfststukjes van pompoenen gemaakt, deze werden verkocht. Verschillende leden gingen met een mooi herfststukje naar huis. Of er nu leden zijn die overgaan tot pompoen kweken betwijfel ik. Je hebt wel veel grond nodig zo’n 1.50 meter afstand tussen elke plant, enkele soorten groeien wel omhoog maar ruimte is belangrijk.

Ingeval geen eigen kweek, je kunt ze altijd kopen en er zelf mee aan het hobbyen en natuurlijk een recept gebruiken voor een soepje.

I.B.