Activiteiten & Actueel

Verslag dagexcursie naar Klein Boskoop, Beukenhof en Hessenhof op 28 mei jl.

Op donderdag 28 mei jl. zijn we vertrokken met een groep van ong. 30 personen met een joekel van een bus. Na ong. 1 uur was de eerste stop bij de kijk- en wandeltuin Klein Boskoop in Stroe. Wat een prachtige, goed onderhouden tuin. Geen onkruidje te zien! Veel diversiteit op de voormalige kwekerij van de firma van Vliet uit Boskoop die Sjaak en Ellen van Vliet ong. 10 jaar geleden hebben ‘omgebouwd’ tot een 1,5 ha grote tuin. Ongelofelijk veel te zien in de prachtige borders, grote vijver, zwemvijver en zeer bijzondere bomen. Absoluut een bezoek meer dan waard. Daarna was er nog net tijd om een kijkje te nemen bij de Lavendelboerderij aan de overkant. Dat was niet veel bijzonders, ook omdat de lavendel natuurlijk nog niet bloeit.

Vervolgens een kort ritje naar Barneveld voor ons bezoek aan De Beukenhof. Met de tuin is in 2000 een begin gemaakt en vanaf 2004 uitgebreid tot ruim een hectare. Bij het eigen ontwerp is gekozen voor een strakke en formele indeling, met aandacht voor bijzondere planten, kleuren en bladvormen. De structuur van de tuin wordt bepaald door beukenhagen, groenblijvende elementen zoals buxus en taxus en een terras aan een grote strakke vijver. De diverse tuinkamers geven de tuin de nodige intimiteit. De naam van de eigenaresse ben ik vergeten, maar je kan duidelijk zien dat ze in de leer is geweest bij Rob Herwig. De eigengemaakte soep met stokbrood en smeersels smaakte ook heerlijk.

Tot slot hebben we een bezoek gebracht aan kwekerij De Hessenhof in Ede. Eigenaar Hans Kramer informeerde ons over de opzet van de biologische kwekerij met ruim 2500 vaste planten die ze allemaal zelf opkweken, van het kleinste stekje en prilste zaadje tot een gedegen leverbare plant. De moederbedden zijn ook prachtig om te zien. Het vereist wel enige ‘voorstudie’ om de gewenste plantjes te vinden die je wilt kopen. Het is dan ook bijna onmogelijk om zonder bijzondere aankopen te vertrekken. De enorme rij bij de kassa vlak voor vertrek was het gevolg.

Het weer viel gelukkig redelijk mee. Op een enkel buitje na hebben we een topdag gehad. Complimenten voor de Activiteitencommissie voor hun goede keuze.

Marjolein Rietman

Voor een fotoreportage van deze succesvolle dag klik hier.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu