Groentips & Groeninfo

Asters

STOKESIA laevis

Deze keer schrijf ik over een prachtige, maar niet zo’n gemakkelijke plant, nl. de korenbloemaster (STOKESIA laevis). De planten houden van een warme plek, op goed doorlatende grond, in volle zon. De naam zegt het al, de bloemen lijken op korenbloemen. Op bijgaande foto staat de mooiste soort, STOKESIA ‘Klaus Jelitto’, met grote heel donkerblauwe bloemen. Ik heb ook in de tuin staan STOKESIA laevis ‘Purple Parasols’. Deze is donkerroze van kleur en de bloemen zijn een stuk kleiner. Dan is er nog een geelbloeiende soort STOKESIA laevis ‘Mary Gregory’. Wel eens gehad, maar is verdwenen. Alle STOKESIA’s bloeien laat in het seizoen

KALIMERIS incisa ‘Nana Blue’

Een plant die heel goed op een plaatsje vooraan in de border kan staan is: KALIMERIS incisa ‘Nana Blue’. Ziet er uit als een aster en behoort ook tot de asterachtigen. De talrijke bloemen zijn lichtblauw. De bloei begint al in juni en duurt lang. Het is niet een echte woekeraar, maar kan zich wel uitbreiden. Een sterke, volkomen winterharde plant. Je kunt hem wel gebruiken als een bodembedekker.

COREOPSIS ‘Garnet’

Ook een prachtige, lang bloeiende vaste plant is: COREOPSIS ‘Garnet’. De donkerroze bloemen zijn talrijk. Als je de uitgebloeide bloemen steeds wegknipt, gaat de bloei onverminderd door. Ook deze houdt van een zonnige plek. Oppassen voor natte voeten in de winter. Bij mij was de plant het afgelopen voorjaar bijna verdwenen. Een klein stukje stond er nog. Dit opgepot in goede pootaarde. Dit ging heel goed en na verloop van tijd, had ik weer een mooie plant om in de tuin te zetten. En……hij bloeit nog steeds.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)