Groentips & Groeninfo

Asters 2

Het is half oktober en in mijn tuin is nog heel veel kleur door de bloei van een groot assortiment Asters. Dit zijn gemakkelijke en sterke planten. Ze houden van een plaats in de zon, waar ze het mooist bloeien. In halfschaduw kan ook wel. Het zijn goede snijbloemen en ik vind ze ook zo lekker kruidig geuren.  En….. bijen en vlinders zijn er dol op. Dit jaar bloeien alle asters rijk en lang. Ondanks de kou en de regen van de laatste dagen zien ze er nog redelijk goed uit.

ASTER dumosus ‘Jenny’

Een laag soort is ASTER dumosus  ‘Jenny’.  Erg mooi met de purperviolet gevulde bloemen. De hoogte is ca. 40 cm. Zeer geschikt vooraan in de border of in een randborder bv. langs een pad. Na de bloei terugknippen.

ASTER x frikartii ‘Mönch

Een oude bekende is ASTER x frikartii ‘Mönch.  Deze heeft grote bloemen in een prachtig lavendelblauwe kleur en wordt ca. 60 cm hoog. De bloei duurt vanaf augustus totdat de vorst invalt. Deze wil wel graag een warme, droge standplaats.  Het is een opvallende plant.

ASTER novi-belgii ‘Crimson Brocade’

Dan ben ik helemaal verrukt van ASTER novi-belgii  ‘Crimson Brocade’.  Deze heeft diep rode bloemen met een geel hart.  Wordt wel wat hoger, ca. 100 cm.   Verkleurt na een paar weken naar paars. Aan te bevelen!

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)