Activiteiten & Actueel

Verslag dinkel-lezing door Eric Mulder d.d. 22 oktober 2015

Vanavond had de activiteitecommissie Dhr Eric Mulder uitgenodigd. Dhr. Mulder is conservator/docent bij Natura Docet.

In deze lezing zouden we meer te weten komen over de rijkdom en achtergronden van flora en fauna in Twente en het belang dat de Dinkel hierin speelt.

Geen woord teveel gezegd, Dhr. Mulder stak van wal met ondersteuning van een power point presentatie en zo werden we mee teruggenomen naar vele jaren geleden, de ijstijden, weer warme periodes en het effect dat dit heeft gehad.

Fasinerend werd er verteld en de zaal was geboeid.

Daarnaast leuke wetenswaardigheden, mooie plekjes in Twente die nog steeds te vinden zijn. Je gaat heel anders kijken naar je omgeving. Ik vond altijd al wel dat Twente veel eikebomen had, maar dan wordt je duidelijk hoe dat ontstaan is.

Deze avond heeft mij in ieder geval veel geleerd en de manier waarop het gebracht werd heb ik als zeer prettig ervaren. Na de lezing was er nog gelegenheid om vragen te stellen en er was een prachtig boek te koop.

Heerlijk om je thuis nog eens in te verdiepen.

Wellicht is het een goed idee om begin volgend jaar een excursie in te plannen naar Natura Docet, dan kunnen we een rondleiding krijgen van Dhr. Mulder en nog meer zien en beleven van ons mooie Twente.

Met andere woorden, wordt vervolgd.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu