Groentips & Groeninfo

Kornoelje, een aanrader!

In mijn voortuin staat een Japanse grootbloemige KORNOELJE (CORNUS kousa).  Er zijn verschillende variëteiten.  Mijn boom heet CORNUS kousa ‘Norman Hadden’. Het is een halfwintergroene, kleine boom, welke in mei/juni een overvloed krijgt aan witte bloemen, die naar roze verbloeien.  Op een zonnige plaats komt de boom het mooist tot zijn recht.  In het najaar zitten er talrijke grote, aardbeiachtige vruchten aan. Een prachtig gezicht!

Dit jaar waren de vruchten zo zwaar, dat de takken doorbogen.  Wanneer ze rijp zijn en er is wind, dan vallen ze op de grond. Ik heb ze dit najaar herhaaldelijk van het gazon afgeharkt. In de borders laat ik ze liggen. Maar op de oprit haal ik ze ook weg want ze zijn erg week en dus zo kapot, waardoor je toch een vieze boel krijgt (vooral onder je schoenen).

Vogels vinden ze kennelijk niet lekker, wel zijn slakken er dol op. En op deze laatste ben ik echter niet zo dol. Dit jaar waren er bijzonder veel slakken.

Ik heb ook wel eens een jaar helemaal geen vruchten gehad omdat een late nachtvorst de knoppen had bevroren, dus geen bloei.

Wanneer de boom in het voorjaar in volle bloei staat en eveneens als ze vol vruchten zit, blijven voorbijgangers staan om de boom te bewonderen.

Een echte aanrader!

meer

 

 

 

25
Jun
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel
24
Jun
OOK VEEL GEEL