Activiteiten & Actueel

Lezing de Wintertuin

Omdat de grote zaal van het Wijkcentrum al in gebruik was moesten we uitwijken naar een andere kleinere zaal. Gegeven het normale aantal bezoekers zou dit geen probleem moeten zijn. Echter tot na 20.00u. bleven bezoekers binnen komen waardoor steeds meer stoelen moesten worden aangesleept om een ieder alsnog een zitplaats te kunnen geven.

De spreker, Cor van Gelderen van kwekerij Esveld in Boskoop, was getooid met een ooglap, hetgeen een extra dimensie gaf aan zijn toch al opvallende optreden. Zijn presentatie zat vol met humor en reclame voor zijn boek, een tuinreis naar Engeland, de bodemverbeteraar Em en zijn Plantentuin in Boskoop.
Als een soort cabaretier gaf hij boeiende, interessante en leerzame info over hoe een tuin ook in de winter aantrekkelijk kan zijn om in te vertoeven. Ondanks de stijgende temperatuur in het zaaltje viel niemand in slaap en zat iedereen geboeid te luisteren.

We zijn veel wijzer geworden over de schoonheid van boomstammen en winterbloeiers. Velen waren druk met het maken van aantekeningen om straks thuis hun tuin opnieuw te kunnen toetsen aan de juiste beplanting tijdens de winter. Deze eerste lezing in 2016 van de professional Cor van Gelderen was zeker de moeite waard om bij te wonen.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu