Activiteiten & Actueel

Bezoek Natura Docet Wonderryck

Als gezelschap van 15 belangstellenden hebben we deelgenomen aan een rondleiding verzorgt door de conservator Eric Mulder. Eric was voor ons een bekende van de lezing over de Dinkel.

Met dezelfde stevige stem, leuke anekdotes en deskundige uitleg kregen we van deze lopende encyclopedie een boeiend verhaal. Naast een volwassen python, uitgestrekt hangend aan de muur, en een kleiner exemplaar in een pot vloeistof, had hij ook nog een levend exemplaar van ca. 1 m. Ook hier een boeiend verhaal over de consumptie van levende muizen en het regelmatige menselijke contact. De python liet zich dan ook probleemloos door een van de gasten vasthouden.

Na afloop van de rondleiding was er nog gelegenheid om zelf een rondje museum te maken. Hierbij kon ook de a.s. expositie “Buitengewone beesten” worden bezocht welke o.a. bestond uit dieren met allerlei geboorte afwijkingen. Een minikalf, een kalf met 3 koppen, een big met één oog e.d. zijn zo maar een greep uit de merkwaardigheden. Een aanrader voor kinderen tijdens een regenachtige middag.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu