Activiteiten & Actueel

Tuinbezoek op 16 april 2016

Bij uitzondering ging tuinclub II  op een zaterdag op pad omdat het om bollenevenementen ging.  De opening van ons tuinseizoen kon niet beter beginnen want we kregen  er een heerlijk voorjaarszonnetje bij.

Ons eerste doel was Kasteel Hackfort buiten Vorden met zijn duizenden stinzenplanten, verspreid over het grote park om het huis.  Er waren diverse wandelroutes met verschillende lengtes uitgezet.  De sneeuwklokken waren inmiddels verdwenen maar er was een overvloed een scilla,s, narcissen, botanische tulpjes samen met vroegbloeiende planten.   Overal lagen fotografen plat op de buik in het gras om dat ene bolletje met een insect vast te leggen.
Na de korte route van 1,5 km heb je een goed idee van het park, dat door Natuurmonumenten pefect wordt onderhouden.
In het koetshuis dat onlangs verbouwd en gemoderniseerd werd smaakte de koffie prima.  Naar links uitzicht op het - niet te bezoeken - kasteel, en naar rechts gezicht op een gigantische moestuin, die een bezoek later in het seizoen zeker waard zal zijn.

Ons tweede bezoek gold Bollen en stinzenplantenkwekerij De Warande in Laag Keppel, waar  vele bollen en planten te zien waren op een beperkte ruimte.
Hier kunnen bollen besteld worden voor het najaar, maar ook ter plekke in bloei worden gekocht.
Om 14.00 luisterden wij naar een lezing over de geschiedenis en aanleg van stinzentuinen in Nederland.   Aanvankelijk was ons Rita van der Zalm beloofd, maar zij werd vervangen  door een schrijfster over deze voorjaarsbollen.  De naam is ons ontgaan.

Jacqueline van Eck

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)