Activiteiten & Actueel

Duitse tuinen bezichtigd

Door een andere opstelling van de stoelen in de bus ontstond de mogelijkheid om onderweg gezellig met elkaar te keuvelen. Via de grensovergang Knalhutte hadden we een rustige tocht zonder rotondes en drempels door de mooie natuur aan de andere kant van de grens.

Allereerst werd Garten Rave aangedaan. Een fraai ingerichte particuliere tuin midden in een woonwijk waarvan de eigenares elke dag bezig is om de tuin nog fraaier te maken. Dat ze hier in is geslaagd laten de foto’s 1 t/m 16 wel zien. Na een rondleiding door haar met tussendoor uitgebreid “Kaffee und selbst gebacken Kuchen” bleek dat we behoorlijk veel tijd over hadden tot de volgende tuinbezichtiging.
Op initiatief van Hildegard Rave werd een extra tuinbezichtiging ingelast. Met haar als gids vooruitrijdend aan de bus kwamen we aan bij Landhausgarten Borggreve. Een tuin die normaliter alleen op zondag geopend is werd speciaal door de eigenaar tijdens Ruhezeit opengesteld. Door hem en Frau Rave kregen we een uitgebreide rondleiding. Allereerst door de moestuin en vervolgens langs de thematuinen. Bijzonder was de overgang van de tuin naar de landelijke omgeving. Foto’s 17 t/m 28 geven een indruk van deze tuin. De witte magnolia (foto 28), welke een lange bloeiperiode kent, kreeg van ons gezelschap veel aandacht. Alle waardering voor de Deutsche Gastfreundschaft.

Vervolgens was het tijd om naar de volgende geplande tuin te gaan. Garten Picker is de naam van deze unieke tuin. Velen van ons waren diep onder de indruk van de schoonheid van deze professioneel aangelegde tuin. Ook hier een rondleiding door de eigenaar. De tuinprofessionals onder ons hebben genoten van de bijzondere planten en de mooie plantencombinaties binnen een fraaie tuinstructuur. Overal stonden tafeltjes met uniek porselein passend bij de dan bloeiende planten. Over een aantal weken wordt dit allemaal vervangen door porselein dat past bij de dan bloeiende planten. Zie ook foto 29 t/m 62.
Na afloop van de rondleiding door Groei & Bloei lid Berthold Picker, die sprak in plat Duits vermengd met een Duits accent uitgesproken Nederlands, kregen we weer een heerlijke bak koffie met een uitgebreid assortiment koekjes.
Daarna ging het richting plantenwinkel waar velen van ons nog een paar in hun tuin ontbrekende planten hebben ingekocht. Met een entree van slechts € 2,- was er blijkbaar voldoende geld over om het assortiment in eigen tuin aan te vullen. Garten Picker is zeker een tuin waard om vaker te bezoeken. Deze is gesitueerd bij Borken (dat is dicht aan de grens bij Winterswijk).

Precies om 17.00u. waren we weer terug bij ons vertrekpunt. Complimenten aan de organisatie van deze ‘buitenlandse’ tuinreis. Klik hier voor de foto's.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu