Groentips & Groeninfo

APARTE VOORJAARSBLOEIERS

Verleden jaar bezocht ik met Groei  en Bloei een tuin in Gelderland. Daar zag ik voor het eerst de CYNANCHUM ascyrifolium. Dit is een witbloeiende vaste plant met stervormige bloemen. Bloeitijd: eind mei tot juli en de hoogte is 50/60 cm. Staat graag ik de zon of lichte schaduw en is goed winterhard. Maar verliest zijn blad wel in de winter. Oorsprong: Japan en Korea.

Na dit bezoek gingen we naar kwekerij de Hessenhof in Ede. Daar waren deze planten te koop, maar er waren meer gegadigden. Zo veel was er niet meer, maar gelukkig is mijn nieuwe plant aangegaan en staat nu te bloeien. Erg mooi!

Het is een aanwinst, maar pas op: de plant is giftig!

Een andere bijzondere voorjaarsbloeier is GERANIUM ibericum  ‘Ushguli Grijs’ (ooievaarsbek). De grote bloemen zijn grijsblauw van kleur. Bloeitijd:mei/juli, hoog ca. 40 cm. Zoals alle geraniums houdt deze plant van een droge plek in de zon(halfschaduw). Deze plant is verzameld door Hans Kramer van de Hessenhof. Een prachtige geraniumsoort!

Als laatste noem ik een bekende plant, nl. de zeekool (CRAMBE maritima). Dit is een zoutminnende vaste plant,  maar groeit niet alleen bij de zee. In mijn voortuin op een zeer droge, zonnige plaats doet deze plant het geweldig. Het zijn prachtige planten met blauwgroen blad en trossen witte bloemen. In de winter verdwijnt de plant om in het vroege voorjaar weer aan de wortelstokken te voorschijn te komen. Dit jaar is de bloei erg rijk.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)