Groentips & Groeninfo

Een prachtige plant vooraan in de border  is KATTEKRUID (Nepeta x faassinii ‘Six Hills Giant’).  De bloemen zijn lavendelblauw van kleur . De bloei duurt van mei t/m september tenminste als je regelmatig de uitgebloeide bloemen weg knipt.  De hoogte is ca. 40 cm. De plant houdt van een plaats in de zon, kan heel goed op droge enigszins vochthoudende grond staan. Niet te nat. Vlinders en bijen komen graag op bezoek.  Kan heel goed met siergrassen gecombineerd worden.

Verleden jaar zag ik op een kwekerij in Drente een prachtig soort  KLOKJESBLOEM staan. Het was Campanula lactiflora “Dixter Presence’.  De prachtige blauwe kleur  van de talrijke bloemen viel meteen op.  Deze plant heeft een hoge en forse bloeiwijze en wordt ca. 1.80 m hoog. De plant verdwijnt in de winter maar is goed winterhard.  In het voorjaar komen ze weer boven de grond en zien er dan kwetsbaar uit, maar al snel groeien ze flink door. En natuurlijk zijn de slakken er dol op.  Maar ik kan deze Campanula zeer aanbevelen. De bloei duurt lang.

Dan nog een heel mooie PRACHTLOBELIA  (Lobelia x speciosa ‘Hadspen Purple’).  De kleur is meer blauwpaars.  Deze planten hebben een opgaande groei en worden ca. 70 cm hoog. De bloei is van juli tot september.  Ze houden van volle zon. Ook dit is een vlinderplant. De naam “Hadspen” komt van het gelijknamige landgoed “Hadspen House’ in Engeland.  De planten komen uit Noord Amerika en zijn bij ons enigszins vorstgevoelig.

meer

 

 

 

25
Jun
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel
24
Jun
OOK VEEL GEEL