Groentips & Groeninfo

MOOIE ZOMERBLOEIERS

Als eerste noem ik de DROPPLANT (Agastache ‘Black Adder’). Dit vind ik de mooiste van de Agastache soorten, vooral om de bloeiwijze. De kleur is blauw.  De bloembasis is donkerder van kleur dan van Agastache ‘Blue Fortune’ (ook zeer mooi). De bloei duurt van juli tot september, hoogte 60-70 cm. Geef hem een zonnige droge plaats, dus niet te nat. Ook een goede vlinder- en bijenplant. Ze zijn heel goed te combineren met bv. Monarda, Persicaria, Salvia, Phlox . Ook met siergras bv. Pennisetum.
In de winter heeft de Agastache ‘Black Adder’het vaak moeilijk. Je raakt ze nog wel eens kwijt maar in het voorjaar koop je nieuwe planten en heb je er hele zomer weer plezier van.

Alle PHLOXEN komen in aanmerking als mooie zomerbloeier.  Bloeien rijk en lang en zijn allemaal goed winterhard.  Erg mooi vind ik PHLOX paniculata ‘Purple Flame’. Deze wordt niet zo hoog en heeft een prachtige blauwe kleur. Bloeit van juni tot augustus.

 

 

Ook PHLOX paniculata “Hesperis’is mijn favoriet.  Deze wordt echter erg hoog, nl. 1.40 m. De bloemen zijn klein en lila van kleur. Rijke bloei die lang duurt. Zeer sterk!  Gevonden en op de markt gebracht door Coen Jansen!

Ook heel bijzonder is een DUIZENDKNOOP (Persicaria amplexicaulis ‘Pink Elephant’). Deze soort bloeit met roze bloemen aan iets doorhangende aren op stevige stengels. Bloeit van juli tot de herfst (tenminste als je de uitgebloeide bloemen tijdig verwijderd).  Het is een compacte plant, hoogte 30-50 cm. Kan in de zon of halfschaduw staan en kan als bodembedekker gebruikt worden.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)