Groentips & Groeninfo

Herfstbloeiers

Dit najaar was  de bloei van de Asters zeer rijk en ze waren heel lang tegelijk in bloei. Komt niet vaak voor maar  prachtig om te zien. Bijgaand een foto van een Asterborder in mijn achtertuin.

Eén van de mooiste laagblijvende soort is ASTER ‘Jenny’. Deze planten hebben purperviolet gekleurde gevulde bloemen. H. 40-50 cm, bloeit in september/oktober heel rijk en lang.  Ze houden van een droge plek in de zon. Ze zijn volkomen winterhard. Bij mij staat de plant in een smalle rand langs het pad naar de voordeur. Lekker dicht bij de stoeptegels. Deze planten kunnen ook in een rotstuin geplaatst worden.

Naast genoemde aster staat een opvallend soort MUURPEPER (Sedum ‘Garnet Brocade’). Hoogte 30-40 cm, bloeitijd augustus/oktober. Blad- en bloemkleur zijn rood. Erg mooi! Ook deze planten houden van een droge plek in de zon en doen het ook tussen de stenen uitstekend. Ze zijn kalkminnend. De bloemen trekken veel bijen en zijn ook te gebruiken als snijbloem.

Ook een heel goede borderplant is IJZERKRUID (Vernonia crinita). Dit is een nazomer bloeier voor een plaats achter in de border of als solitair geplant.  Houdt van zon maar doet het ook in de halfschaduw. De plant bloeit met paars/rode bloemen in september/oktober. Komt van oorsprong uit Noord Amerika en is een prairieplant.  Ze zijn goed winterhard. In het voorjaar de oude stengels tot aan de grond wegknippen.  Je kunt ze prima combineren met grassen.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)