Activiteiten & Actueel

Plusplanten in een levende plantentuin

Ondanks een wat merkwaardige titel toch een volle bak. Ca. 50 bezoekers waren ’s avonds 23 november getuige van een boeiend betoog over de juiste planten op de juiste plek in de eigen tuin.
De spreker Hans Kramer van biologische kwekerij De Hessenhof werkte in hoog tempo een hele lijst van ca. 70 planten af voorzien van de nodige dia’s met een zeer bruikbare toelichting. Af en toe werd zijn verhaal aangevuld met enige gebruikerservaring vanuit de zaal of stelde men gericht vragen.
Tevens was er in de pauze gelegenheid om een aantal besproken planten, voorzien van de nodige instructie, aan te schaffen of tijdens de verloting te winnen.
We kregen bevestigd dat goedkope planten kopen niet altijd een juiste beslissing is. De meeste van deze planten hebben maar een korte levensduur, zijn ziektegevoelig, of hebben geen mooie groeivorm. Schaf je ze  aan bij een erkende kweker dan ben je misschien wel duurder uit doch heb je vele jaren plezier van een sterke biologisch gekweekte plant met de juiste vorm. Daarmee lever je ook een bijdrage aan het in stand houden van een gezonde bijenpopulatie. Op de website van de Hessenhof kun je alle benodigde info vinden over de tijdens de lezing besproken planten.
Ondanks de volle zaal en een stormvloed aan informatie een zeer zinvolle avond welke met een luid applaus werd afgesloten.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)
Menu