Groentips & Groeninfo

Als eerste noem ik SALVIA verticulata ‘Hannay’s Blue’. Dit is een zeer rijk  en langdurig bloeiende plant gedurende de zomermaanden.  Hoogte ca. 50 cm. De bloemen zijn lichtblauw van kleur en zijn wat fijner en blauwer dan van Salvia ‘Purple Rain’.  De planten kunnen heel goed tegen de droogte. Ze verdwijnen in de winter maar komen in het voorjaar sterk weer terug.  Druk bezocht door de bijen.

Andere favorieten van mij zijn de ZOMERASTER (Kalimeris incisa) met lichtblauwe bloemetjes die op kleine margrietjes lijken. 

Van een ander soort KALIMERIS incisa Madiva zijn de bloemen wat lichter van kleur en wat groter. Deze planten worden ook hoger, ca. 90 cm.  Je kunt ze begin mei wat toppen om een compactere groei te krijgen. Je kunt de hele zomer van hun rijke bloei genieten.

 

Bij de zomeraster op de foto  staat een KOEKOEKSBLOEM  (Lychnis chalcedonia ‘Carnea’).  De bloemen zijn bleekroze van kleur. De bloeit duurt van juni tot augustus. H. 120 cm. Na de bloei kun je terugknippen om nog wat nabloei te krijgen.

Ook heel sterk is een bolgewas:  DUITSE LOOK (Allium senescens subsp. senescens). De halfvormige bloeiwijze bestaat uit tientallen roze bloemetjes. De plant heeft smalle bladeren en wordt ca. 40 cm hoog.  Bloeit tijdens de zomermaanden heel lang.  Geef ze een droge plaats. Ze zijn volkomen winterhard en komen ieder jaar trouw weer terug.  Omdat ze een uienlucht verspreiden blijven de slakken op afstand!

meer

 

 

 

25
Jun
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel
24
Jun
OOK VEEL GEEL