Groentips & Groeninfo

Herfstbloeiers

Een mooie sterke lage vaste plant is de SIBERISCHE EDELWEISS of WITTE KNOOP (Anaphalis triplinervis). Het grijs gekleurde blad en de witte bloemen vormen een mooie combinatie. De bloei is rijk en duurt van juli tot diep in september.  De planten houden van een zonnige plek maar in lichte schaduw bloeien ze ook.  Ze vormen dichte pollen in een enigszins slordige groei. Plant ze op een droge plaats want van natte voeten in de winter houden ze niet. Ze komen oorspronkelijk uit de Himalaya.

Een prachtige HERFTSTASTER is Aster x frikartii Mönch.  Deze soort bloeit met grote blauwe bloemen en de bloei is opvallend rijk. Hoogte 40/50 cm. Houdt van een plekje in de volle zon vooraan in de border. De planten hebben neiging om wat uit elkaar te vallen, dus hebben ze wat steun nodig. Je kunt ze eventueel in mei toppen om bossige planten te krijgen.

Heel veel kleur in de nazomer en vroege herfst geeft het IJZERKRUID (Vernonia crinita).  Deze planten worden ca. 2 m hoog, dus geef ze een plek achter in de border. De bloei van de lilapaars asterachtige bloemen in tuilen, is van augustus tot in oktober.  Het zijn stoere grote vaste planten die graag in de zon staan.  Ze worden dan door veel vlinders bezocht. Aan te bevelen!

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)