Groentips & Groeninfo

AANRADERS OP HET TERRAS

In mei koop ik bij kwekerij ter Brugge in Boekelo een grote BEGONIA  semperflorens.  Deze is niet winterhard want bij de eerste nachtvorst bevriest de plant. Maar je hebt er de hele zomer plezier van door de overdadige bloei!  En het is een heel gemakkelijke plant, ze kan goed tegen zowel nattigheid of droogte. Af en toe lelijke bloemen verwijderen wat de vorming van nieuwe knoppen zeer ten goede komt.

Ze zijn verkrijgbaar met donker of groen gekleurd blad. De bloemen zijn wit, roze of rood.

Ook de WOLFSMELK (Euphorbiahypericifolia) ‘Diamond Frost’  is éénjarig.  Heb je weinig werk mee. Zet een groep  in een platte schaal. De planten worden slechts ca. 20 cm hoog.  Het blad is blauwgroen en de witte bloemetjes zijn ontelbaar en opvallend. Houdt van zon en halfschaduw.

Dan is er de kruipende DUIZENDKNOOP of ADDERWORTEL (Persicaria capitatum). De plantjes vormen een tapijt van paars/zilver  gemarmerd blad. De bloemetjes lijken op roze bolletjes. De hoogte is 20 cm en ze zijn bodembedekkend. Ze zaaien zich, vooral tussen de stenen, uit. Ze sterven in de herfst af maar komen, bij een niet al te strenge winter, in het voorjaar weer te voorschijn. Bij mij staan ze in een rand  tussen het gazon en het terras. 

Ook deze staan erg leuk  in een platte schaal, evt. op een terrastafel.

meer

 

 

 

13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
13
Jun
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)