Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

De lente gaat door

Sinds vorig jaar staat in onze tuin een merkwaardige plant “Jan op de preekstoel” geheten. De bovenkant zag er glimmend uit en werd door vliegen erg aantrekkelijk gevonden. Alhoewel de plant niet giftig is, ziet hij er wel een beetje eng uit. Dit jaar meldde zich de Arisaema triphyllum zich opnieuw en had hij blijkbaar de winter doorstaan. Een week geleden was hij plots verdwenen, blijkbaar heeft iemand de preekstoel gejat en is Jan elders een onderkomen gaan zoeken.

Wegens gezondheidsreden heb ik vorig jaar niet de cannabollen uit de tuin kunnen halen en heb er daarom maar een laag mulch over heen gedaan. Inmiddels lopen de bollen weer uit. Als het tot de IJsheiligen niet gaat vriezen, hebben we straks toch een volop bloeiende canna in de tuin staan.
In ons tuinhuis staan de agapanthussen te trappelen om weer naar buiten te mogen.

Nog herstellende van de volgende medische ingreep kan/mag ik enkele weken niet in de tuin werken. Gelukkig kan ik de tuin wel gebruiken om rondjes te lopen. Zo zie ik elke dag, dankzij de recente regen, hoe het gras steeds hoger groeit, onkruid tevoorschijn komt en diverse ongewenste uitzaaiers hun aanwezigheid verraden.
Zoals al eerder gemeld hebben de afgelopen nachtvorsten onze hortensia’s behoorlijk te pakken gehad. Het bovenste deel bestaat uit kale stokken doch het onderste deel laat toch weer nieuw blad zien naast het aangevroren blad.

Zoals u zult begrijpen heb ik binnenkort heel wat werk te verzetten om de tuin er weer toonbaar te krijgen.

Ik had natuurlijk ook de hele tuin kunnen laten bestraten dan heb je bovenvermelde problemen niet. Wat je dan ook niet hebt zijn vogels, eekhoorns, vlinders en de hond die zo leuk door de borders kan scharrelen en het gazon gebruikt om met de baas te voetballen. Sproeien om de planten te behouden hoeft dan ook niet meer doch wel om de hete betonstenen af te koelen na een hele dag zon. Ook moet je regelmatig met de hogedrukspuit op stap om de algen te verwijderen, voegen uit te krabben en verzakkingen te herstellen.

U begrijpt dat ik als G&B-lid niets te maken wil hebben met zo’n bestrate dode omgeving doch kies voor een bio-diverse omgeving. Tijdens deze Corona-ophokplicht kijk/loop ik liever door een fraaie tuin met vogels die druk zijn met hun kroost ook al waren de mezen dit jaar wel erg brutaal (Zie vorige nieuwsbrief). Ik kan ook niet wachten tot ik weer voldoende hersteld ben om met mijn handen in de grond te kunnen wroeten.

Vrije tijd

Door de corona-pandemie hebben velen van ons meer vrije tijd en moet je af en toe heel creatief zijn om jezelf of je gezin bezig te houden. Misschien is dit wel het moment om een besluit te nemen voor nieuwe sociale contacten en om actief te worden in onze afdeling. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden. Wat zou het toch mooi zijn als we straks onze activiteiten weer kunnen oppakken met een compleet bestuur! Neem hiervoor contact op met een van onze bestuursleden. Uiteraard bent u ook welkom om onze Activiteitencie te versterken.