Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Het mag weer! Na een lange coronaperiode kunnen we weer activiteiten organiseren.

Avondbezoek tuin van Janny Huiskes en Leen Smits te Borne
We beginnen met een avondbezoek aan de tuin van Janny Huiskes en Leen Smits, Erve Stroomboer 25 in Borne op dinsdagavond 27 juli a.s. We worden verwacht om 19.00 uur en worden ontvangen met koffie of thee met wat lekkers en een uitleg van Janny over het ontstaan van de tuin. Voor info en opgave zie onze agenda.


Tuinfair bij Fahner
Groei en Bloei staat weer op de Tuinfair bij Fahner. Deze vindt plaats op 28 en 29 augustus a.s. Er zijn nog mensen nodig voor bij de kraam. Aanmelden graag bij  Annie Ruiter ac1@hengelogroei.nl.


Plantenruilbeurs
De Plantenruilbeurs houden we op 16 oktober a.s., bij Fahner. Vanaf half tien is het mogelijk planten aan te leveren, het ruilen begint om tien uur.


Lezing Cor van Gelderen
De eerste lezing van dit seizoen is op 21 oktober a.s. met Cor van Gelderen van Kwekerij Esveld uit Boskoop. Het is niet de eerste keer dat Cor een lezing komt houden en het is iedere keer een groot succes geweest. Het onderwerp zal dit keer Hypernatuur zijn. Besproken zal onder meer worden hoe een goede tuin in elkaar zit. Citaat van Cor:

Voor mij staat een plant nooit op zichzelf, maar maakt deze deel uit van een groter geheel – een leefgemeenschap waarin ruimte is voor andere planten en dieren.


Uitgestelde jaarvergadering G&B Hengelo e.o.
De uitgestelde jaarvergadering wordt gehouden op 21 november a.s. van dit jaar. Hier krijgt u nog gegevens over. Na de vergadering zal Martijn Aalbrecht vertellen over zijn Voedselbos. Het voedselbos in het buitengebied van Beckum is een halve hectare groot en staat vol notenbomen, fruitbomen, struiken met bijzondere bessen, paddenstoelen en meerjarige groenten.


Kerstdemonstratie van Mariska Overbeeke
In december zal Mariska Overbeeke ons weer inspireren met haar Kerstdemonstratie. De datum is nog niet bekend. Hierover komt nog nader bericht.

De lezingen en de Kerstdemonstratie worden gehouden in Wijkcentrum Hengelose Es


In 2022 is ook al een lezing vastgelegd:
Op 17 maart komt Brian Kabbes met een lezing over Nieuwe vaste planten. Ook Brian is al eerder bij ons geweest en we zijn blij dat we hem weer hebben kunnen contracteren.


Alles natuurlijk onder voorbehoud en rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen. Voor nadere informatie hou de agenda op onze website in de gaten.

Activiteitencommissie Groei en Bloei Hengelo e.o.

Gardenista Hét groenfestival van Nederland

Gardenista (van 22 t/m 26 september a.s.) is een bloem- en tuinfestival voor jong en oud! In 2021 staat Gardenista in het teken van ‘Leef in het Groen’. Een groen en bloemig lifestyle festival met voorbeeldtuinen, lezingen, workshops, lekker eten en muziek. En uiteraard veel exposanten met bloemen, planten, tuingereedschap en meer voor in je eigen tuin.

  • Workshops en lezingen van onder andere
  • Modeste Herwig en Harry Pierik
  • Voorbeeldtuinen
  • Bloemschikworkshops en demonstraties
  • Ecologisch dorp
  • Bijzondere planten van Nederlandse kwekers
  • Een groen kinderprogramma

Voor nadere informatie zie de website van Gardenista.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede: Haaksbergen / Berkelland: Oldenzaal