Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Winterklaar maken van de tuin

Het programma 1Twente.nl heeft samen met Olga van Ekelenburg uit Deurningen een leuk filmpje gemaakt over het winterklaar maken van onze tuin. Enkele citaten:

Tuinieren is iets van het voorjaar en de zomer, maar wat doe je in het najaar en de winter om te zorgen voor een mooie tuin als de temperaturen weer stijgen? Hobbyhovenier Olga van Ekelenburg uit Deurningen geeft als belangrijkste tip: "In de tuin móet je niks." Maandag 9 november was ze te gast bij 1Twente Vandaag om kijkersvragen te beantwoorden in de wekelijkse natuurrubriek ‘Flora, Fauna en Franklin’.

Geen slakken

"Je kunt op heel veel manieren met een tuin omgaan", geeft Olga te kennen. Om te beginnen het blad op de bodem: moet je dat nu weghalen of kun je het laten liggen? "Het blad moet zoveel mogelijk van het gazon en de paden, maar in de borders kun je het rustig laten liggen. Daarmee zorg je er onder meer voor dat de bodem niet uitdroogt. Voor onverteerd tuinafval geldt dat weer niet. Groene plantenresten zorgen in het voorjaar voor slakken in je tuin en dat wil je liever niet."

Scherpe heggenschaar

Olga verhakselt het tuinafval voor ze het afvoert: "Ik heb een hakselaar, maar je kunt het ook prima met een scherpe heggenschaar doen. Gooi het eerst in de kruiwagen en vermaal het dan zo klein mogelijk met de heggenschaar. Dan kan er meer in de groencontainer. Als je er de ruimte voor hebt, is zelf composteren natuurlijk ook een goeie optie. Die compost kun je dan weer in het volgende najaar op je tuin aanbrengen als natuurlijke bodemverbeteraar."

Wind door de grassen

In de video geeft Olga verder nog uitleg over wat je het beste wanneer kunt snoeien, wat je met grassen moet doen, wanneer je de tuin bemest, wanneer je bollen moet poten en hoe je ook in de winter zorgt voor een aantrekkelijke tuin: "Beleving ontstaat niet alleen door kleur. De grassen zien bewegen door de wind die er doorheen gaat, vind ik zelf prachtig."

Wilt u het filmpje van Olga Ekelenburg bekijken klik dan hier.

Acute bestuursproblemen

In oktober hebben alle leden van G&B Hengelo e.o. een brief per mail ontvangen over de acute bestuursproblemen binnen onze vereniging.

Wij zijn namelijk dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden en AC-leden binnen onze vereniging. Misschien heeft onze mail niet alle leden bereikt dan doen we bij deze nogmaals een oproep. Vindt u dat onze afdeling moet blijven bestaan, meldt u dan aan als kandidaat bestuurslid of AC-lid via : info@hengelo.groei.nl of u kunt bellen naar tel.nr. 074-2774461 (Mw. A. Ruiter AC).

Wilt u deze brief nog eens nalezen klik dan hier en voor de inhoud van onze vacatures zie onze website.